-->

8. oktober 2015

Oslo Lufthavn mest punktlig i Europa


Europas punktligste tross store byggearbeider (OSL AS)
I kategorien «store lufthavner» i Europa på Flightstats sin septembermåling, troner Oslo Lufthavn (OSL) på topp med en punktlighet på 87,63 prosent.

På de neste plassene følger München (MUC) med 84,22 prosent og Stockholm Arlanda (ARN) med 84,06 prosent.

- Dette er vi selvsagt godt fornøyd med da vi vet at punktlighet verdsettes høyt av flypassasjerene, sier administrerende direktør Øyvind Hasaas.
annonse


Oslo Lufthavn har også tidligere blitt kåret til den mest punktlige flyplassen i Europa, sist høsten 2013, da man var mest punktlig tre måneder på rad (August, september og oktober). At man oppnår en så god punktlighet, samtidig som man driver Norges største landbaserte utbyggingsprosjekt, forklarer Hasaas med godt samarbeid mellom aktørene på flyplassen.

- Vi bruker mye tid og ressurser på samtidig drift og utbygging. Det er krevende, men disse tallene viser at samarbeidet vårt med flyselskapene, handlingagentene og de andre aktørene på Oslo Lufthavn er godt og helt avgjørende for at vi kan levere et kvalitetsprodukt til det norske folk, sier Hasaas.

Ser man på verdensbasis ble Oslo Lufthavn nummer 11. Den mest punktlige flyplassen i verden ble Tokyo Haneda (HND) med en punktlighet på 90,61 prosent. På plassene bak følger Phoenix (PHX) med 88,25 og Minneapolis/St. Paul (MSP) med 88,17 prosent.

Bransjeorganisasjonen Flightstats fører statistikk over punktligheten for flyselskap og lufthavner over hele verden. Osloairports.com benytter også tjenester og informasjon fra Flightstats.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart