-->

4. oktober 2015

Rimelige flybilletter kan bli veldig dyre


Billigbilletter kan bli svinedyre (Illustrasjonsfoto)
Det å jakte på rimelige billetter er for mange en hobby. Det er måter å «lure» systemene, som gjør at du av og til kan spare litt penger. Men du bør være oppmerksom på at for mye kreativitet kan gi store konsekvenser, og reisen kan ende opp med å bli mye dyrere enn du trodde.

I media har vi kunnet lese flere tips om hvordan bestille rimelige flybilletter. Et av forslagene er å «splitte» opp flyreisen, med den hensikt å spare noen hundrelapper.
Kort fortalt betyr det å kjøpe en og en strekning i separate bestillinger, i stedet for å bestille hele flyreisen i en og samme bestilling.
annonse


Det som ofte kommer dårligere fram, er hva konsekvensen faktisk er ved å ikke bestille gjennomgående billetter. For å si det enkelt; bestiller du en gjennomgående billett er flyselskapet ansvarlig for å få deg til endedestinasjon. Velger du å splitte reisen ligger ansvaret hos deg selv.

Jeg vil gå så langt som å si at dette er som å kjøpe en bil uten forsikring. Ja, du kan spare litt penger, men det er ikke verdt det i forhold til den risikoen du tar.

Kreativitet kan straffe seg
Vi får daglig telefoner fra fortvilte kunder som har vært vel kreative når de bestiller sine billetter online. Jeg vet ikke hvor mange som har kontaktet oss, rådløse og desperate på en ukjent flyplass. Det er ingen som kan hjelpe dem, og de har ingen rettigheter å slå i bordet med. Den eneste løsningen som ligger foran dem, er å kjøpe en ny billett – gjerne til fullpris fordi alle billigbillettene ble solgt for lenge siden.

Mange tenker ikke på at det er krav fra flyselskapene på hvor lang tid du må beregne på en mellomlanding for at sikre at du kommer med på neste fly. Deler du opp flybilletten på denne måten, er ikke flyselskapene ansvarlig for å få deg frem til din endelig destinasjon. Konsekvensen er at dersom du mister flyet, har du ingen passasjerrettigheter med tanke på å få en ny billett, eller refusjon på billetten du «mistet». Billetten du trodde du fikk billig kan ende opp med å sprenge hele feriebudsjettet ditt! Og hva om du har med deg hele familien på tur? Legger du sammen den summen, er feriereisen ødelagt.

Jo lenger du reiser – jo større risiko
Enkelte hevder at du har mest å spare på å splitte billetter på lange reiser på tvers av kontinenter. Det dummeste du kan gjøre, vil jeg påstå. Jo lenger flyreisen er, jo større er risikoen for at forsinkelser vil oppstå – og du sitter tilbake med «skjegget i postkassa».

Denne artikkelen er skrevet av reisebyråkjeden Berg-Hansen AS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart