-->

14. november 2015

Slik blir serverings- og kiosktilbudet på «nye Oslo Lufthavn»


Jamie Oliver inntar Gardermoen (The Studio, Jamie Oliver Restaurant Group)
Torsdag 27. april 2017 åpner «nye Oslo Lufthavn», men allerede nå kan vi lette på sløret og fortelle hva som blir det nye serverings- og kiosktilbudet til de reisende.

Totalt fem aktører har blitt valgt ut til å servere mat og drikke til de reisende på Norges hovedflyplass.
- En lang og grundig utvelgelsesprosess har resultert i at vi inngår samarbeid med fem aktører.
annonse


Disse leverte de beste anbudene og vi er helt sikre på at det norske folk kommer til å bli fornøyde, forteller administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Øyvind Hasaas.

De fem vinnerne er SSP, HMSHost-UMOE F&B Company, Reitan Convenience, Joe & The Juice og BIT. Antall serveringssteder øker fra dagens 20 til 37, mens antall kiosker øker fra seks til ti.

- Ambisjonen har hele tiden vært å få flere operatører og nå har vi fått en miks av selskaper som skal levere et bedre og mer omfattende serverings- og kiosktilbud enn vi har i dag, sier Hasaas, og legger til.

- Vår ambisjon er alltid å levere et best mulig tilbud til de reisende og selv om vi har et godt serverings- og kiosktilbud i dag, mener vi at dette blir styrket når vi åpner en nesten dobbelt så stor flyplass i april 2017, sier han.

Hva blir nytt?
De nye serveringsstedene og kioskene er i øyeblikket under konstruksjon og skal gradvis åpnes, og være åpne, når «nye Oslo Lufthavn» offisielt åpner dørene torsdag 27. april 2017. Blant de nye serveringsstedene finner vi

Food Garage
Gode, uventede og smaksrike matopplevelser  (Riss)
ble startet av mesterkokk Trond Moi og en av Norges mest respekterte vinkelnere, Toralf Bølgen. Bølgen & Moi Food Garage er den litt snåle og skjelmske yngre fetteren til Bølgen & Moi Brasserie, spesialutformet for å levere gode, uventede og smaksrike matopplevelser i et travelt flyplassmiljø.

Joe & The Juice er et skandinavisk konsept innen kaffe- og juicebarer. Varemerket bygger på danske og skandinaviske verdier med en smak av pulserende verdensbyer som New York, London og Shanghai.

Wagamama er et globalt varemerke med over 150 restauranter i 18 land. I 22 år har selskapet vært anerkjent som en leder innen servering av nylaget mat fra hele Asia, restaurantdesign og innovasjon. Wagamama ble skapt for å tilby en ny type matopplevelse med næringsrik, fersk pan-asiatisk mat. Wagamama har utviklet seg til et tydelig og ikonisk, prisbelønnet varemerke som bygger på verdiene leken, fersk, rastløs og fri.

Fiskebaren I Fiskebaren bys det på fisk og skalldyr fra havets skattkammer, det beste fra Norges kyst, i følge med et glass vin. Reker danderes på nystekt brød, laks serveres i ulike varianter med godt tilbehør eller på en fersk skive brød. Salatene inneholder både fisk og skalldyr, delikat anrettet med godt tilbehør. En god norsk fiskesuppe er det få som kan motstå, og i Fiskebaren legger de sin ære i å by på Norges beste fiskesuppe! For å sikre en smakfull meny, med de beste råvarer og oppskrifter, har Fiskebaren jobbet i samarbeid med stjernekokk Terje Ness og matentusiast Arne Hjeltnes.

Oslo Sausage Company tilbyr norske pølsetradisjoner og kultur i skjønn forening med pølser av internasjonal gourmet-kvalitet på Oslo Lufthavn. Kundene vil finne en spesielt utviklet gourmetmeny som dekker alle tider på dagen, alltid preget av en autentisk og raffinert tilnærming til pølsemakerkunsten.

Jamie’s Italian på Oslo Lufthavn vil være unik! Her møter italiensk stemning skandinavisk naturlighet. Materialitet og taktilitet preger restauranten som har lune og varierte sitteplasser for å imøtekomme passasjerenes ulike behov. Jamie’s Italian er i dag en av Storbritannias raskeste voksende restaurantgrupper – hvor Jamie’s bringer den italienske måten å leve på til Storbritannia.

Norgeglasset En unik bar hvor det vil det bli servert norsk øl, naturlige og sunne drikker. Gjerne med gode hermetiske frukter og bær, slik vi kjenner dem fra gamle dager. Cocktails av bær, snaps og norsk øl. I tillegg vil det tilbys delikate snacks etter sesong. Hele konseptet er bygget rundt det faktiske Norgesglasset, og hovedmaterialene er tatt fra glasset. «Norgesglass» er et fellesnavn på glasskrukker for hermetisering, sylting og annen konservering. Krukken har gjenger, glasslokk, gummipakning og en gjenget aluminiumsring som skrus til og presser lokket fast ned mot pakningen slik at krukken blir lufttett. Når krukken fylles med varmt syltetøy, vil det skapes undertrykk under avkjøling slik at tettingen blir enda bedre. Innholdet kan også beskyttes mot påvirkning med å legge på et lokk av smeltet voks. Norgesglasset revolusjonerte lagring av mat i Norge, og det er nå en glede å kunne by på et lite stykke norsk historie vi er stolte over. Vi fyller gjerne Norgesglasset med drikkevarer fra norsk natur. Mye vil bli servert i Norgesglass og bys frem på en delikat måte med en moderne vri.

annonseBIT handler om å gi kunden noe å velge mellom. Med utgangspunkt i de beste råvarene velger kunden sine yndlingskombinasjoner. Jobben handler om å legge til rette for valget og inspirere kundene til å prøve ut nye smakskombinasjoner. På gardermoen vil BIT servere flyplasskundene ferske bakervarer som bakes på stedet i løpet av dagen, langtidsstekt kjøtt og en rekke forskjellige salater, så vel som kaffe og annet drikke.

Hunter Bar byr på lyden av knitrende ved, lukten av furuskog, vakre fjell og norsk natur på sitt beste! Hunter Bar har tatt for seg de sju blåner med ideen om å gjenskape opplevelsen av å befinne seg på en fjelltopp med utsikt over fjellheimen. Her er lange siktlinjer, fargespill i blånene og luftighet. Blånene i sitteområdet defineres som et helt særegent landskap på Oslo Lufthavn. Det konstruerte landskapet gjenspeiler det norske høyfjellet og vil gjennom fargebruk fremstå som en komplett enhet. Konseptet for barområdet og kjøkkenet er koblet til skogen og jakthytta. Området har et rustikt og robust uttrykk og henter sin inspirasjon fra byggverk oppført i en værhard natur. Menyen tar utgangspunkt i gode norske råvarer, komponert etter en jegers gane. Det er viltburger på menyen med skikkelig tilbehør, steak sandwich for sultne mager, gode smørbrød, tørket kjøtt og selvfølgelig det beste av norske pølser. Alt servert med en moderne tvist. Kvalitet og norske råvarer er viktig. Her serveres ett utvalg av norsk øl, akevitt, konjakk og whisky. Kaffen er selvfølgelig svart, servert i gode krus for ren nytelse for kropp og sjel.

Flybar På FlyBar ønskes de reisende velkommen inn i en stor spisesal som kan minne om en rullebane. Store langbord av norsk tømmer og dempet belysning skaper den perfekte atmosfære for gjestene. I loungeområdet får gjestene en følelse av å sitte i en sjøflyhangar med et gammelt sjøfly som et naturlig midtpunkt der det henger ned fra taket. På FlyBar blir gjestene tilbudt retter fra det moderne nordiske kjøkken. På menyen står ulike wraps med norske råvarer, småretter som pai og smørbrød, havregrøt med norske skogsbær, smoothies, ferskpresset juice, nytraktet filterkaffe eller baristakaffe. På FlyBar er alle interiørelementer inspirert av den norske flyhistorien. Flipboard-menyen ligner ikoniske gamle reiseskilt, og koppene har trykk av merkelapper fra norske flyplasser, for å nevne noe.

Humle & Malt
Humle&Malt tilbyr lokalt brygget øl (Twelve Studio)
Her løftes ølbrygging til en kunstform og hyller ølets store og særegne mangfold i lokaler inspirert av håndverket og fagkunnskapen som gjør det mulig. Rå, mild og sofistikert, og med fokus på både menn og kvinner. Et sted som satser på høye salgsvolum og på å møte den reisendes behov. Humle & Malt tilbyr lokalt brygget øl med ulike smaker og tappet av spesialister (som heter Humler). De bruker restene etter ølbryggingen til å lage brød og pynte lokalene.
Burger King Hamburgerkjede med mer enn 40 restauranter i Norge og 175 i Skandinavia. Hver dag besøker mer enn 11 millioner gjester Burger King®-restauranter over hele verden. Burger King ble startet i 1954 og er nå verdens nest største hamburgerkjede.

Northland by 7-Eleven er et nyutviklet konsept som tar utgangspunkt i skandinaviske bakeri- og brødmattradisjoner, og setter dette i en moderne kontekst. Northland viderefører historien om håndverk og kvalitet til samtidens fokus på sunnhet og helse. Northland by 7-Eleven bruker tradisjonsrike brødtyper, regionale spesialiteter, lokale råvarer og kjente korntyper. Dette kombineres med en miks av nye og tradisjonelle smakskombinasjoner samt moderne teknikker. De serverer ferske brødbaserte produkter av meget god kvalitet i mange varianter.

Parken
Parken - det beste av Norge! (Osloairports.com)
I Parken blir man møtt av en allé av trær, som gir en følelse av å være ute innendørs. Man får den gode følelsen som når man spiser et enkelt og godt måltid ute i det fri. Trærne gir en lun og god stemning i et ellers åpent lokale. Marmorbenkene gir en avslappet kontinental følelse, mens bordene i heltre gir nordisk forankring.Parken byr på sjansen til en pause på en hektisk flyplass og til å nyte det beste av Norge! Menyen er enkel og kontinental, med grove rundstykker eller velfylt focaccia. Varierte salater og hjemmelaget yoghurt kan også nytes i Parken. Baristamaskinen sørger for den beste kaffen, som man også kan ta med og nyte videre på reisen – kanskje sammen med noe søtt? Ønsker man noe kaldt å drikke kan Parken tilby friskpresset juice, hjemmelaget smoothie og andre leskende drikker. Det finnes også et utvalg av vin, øl og snacks.

Two Tigers har lykkes med å fange kultur, gastronomi og moderne asiatisk design i ett unikt konsept som fungerer like godt på forskjellige kontinenter. Two Tigers er det perfekte sted å sette seg ned, slappe av og nyte en asiatisk frokost, lunsj eller middag.

Deli & Bakery by Jamie Oliver er skapt ut fra ideen om det italienske bordet. ”God mat” i felleskap og der man kan velge fra et lekkert utvalg av ferskt tilberedte salater, antipasti, ferskt tilberedt kjøtt av ulik art, hjemmelaget pizza og smakfulle sandwicher. Kundene vil også hver dag ha mulighet til å kjøpe ferskt brød, bakervarer og frokostprodukter til å ta med seg, i tillegg til en kopp nytraktet italiensk kaffe. I Deli & Bakery får man rustikke retter i et moderne, men uformelt miljø. Akkurat som i en hvilken som helst Jamie Oliver-restaurant, er tilknytning og kvalitet hjertet av Deli & Bakery. Alt som serveres er laget av ferske, sesongbaserte og ikke minst bærekraftige ingredienser.

TGI Fridays tilbyr autentisk amerikansk mat og drikke som er populære blant både nordmenn og folk ellers i verden. TGI Fridays serverer gjester i over 900 restauranter i mer enn 60 land. De tre mestselgende Fridays i verden ligger i Oslo.

News Bar er en hyggelig bar og kiosk med siste-øyeblikk-produkter ytterst på Pir Syd. News Bar er skreddersydd for å fungere som et kombinasjonssted med bespisning og kiosk, hvor kundene kan få alt de trenger på ett sted rett før avgang. News Bar oppgraderes med noen komfortstoler i tillegg til dagens sitteplasser. News Bar tilbyr et bredt utvalg av kalde og varme drikker, både med og uten alkohol, samt friske salater og påsmurte brødvarer. I tillegg tilbyr News Bar et lite utvalg kioskprodukter og lesestoff.

Havsalt
 Norsk sjømatrestaurant med fersk, ren og fristende sjømat (Interiørplan)
Norsk sjømatrestaurant med fersk, ren og fristende sjømat. Restauranten tilbyr et rikt utvalg av det norske farvann kan by på. Reker, hummer, skjell, sild og stor variasjon av fiskeslag. Kokkene bruker den ferskeste sjømaten til små og store måltider tilpasset folk på farten. Noen av rettene er klassikere, andre dukker opp når det er sesong.

Sjømatnasjonen Norge har mange fristelser; hos oss kan gjestene spise seg gode og mette eller nyte en av våre lekre småretter. Stjernekokk Terje Ness og matentusiast Arne Hjeltnes har vært gode bidragsytere i å sørge for at vår meny reflekterer det beste fra det norske skattekammeret.

Haven I haven tilbys frukt og grønt, samt et rikt utvalg av grønnsaker, frukt og bær i form av supper, salater, juice og smoothies. Råvarene er av ypperste klasse, gjerne kortreist og økologisk der det er naturlig. Her skal alle, enten de ønsker hverdagssunnhet eller en supersalat for et energiløft, finne sin favoritt. Grove muffins tilbys med grønnsaker og ost som Havens alternativ til hjemmelaget brød. Havens utvalg av drikke består også av økologisk vin, økologisk øl, økologisk kaffe, økologisk juice, kokosvann og rent kildevann. Haven gir en opplevelse av ekte råvarer og minner fra hjemmets trygge kjøkken i urbane omgivelser. Enten du har mulighet til å sette deg ned og nyte en porsjon mat, eller tar den med på flyet, kan Haven gi deg det lille pusterommet du trenger i hverdagen.

Fjøla er nåtidens restaurant med kortreiste råvarer fra Norge i fokus. Uformelt og rett på sak er stikkord for menyen, som varieres etter sesongens råvarer. Christer Rødseth er et av Norges mest lovende kokketalenter og har som commis blitt kåret til verdensmester i kokkekunst to ganger. Med han i ledertrøya for konseptet, serveres kun ekte varer. På Fjøla møter det tradisjonelle det moderne, og man vil alltid få gode porsjoner. Fjøla er kjent for sin gode burger med godt tilbehør, deilige salater med kylling confit fra Holte gård, nystekt eplekake og steak sandwich a la Christer. Fjøla garanterer at det blir mange flere slike favoritter, og ser frem til å introdusere skikkelig god biff på Oslo Lufthavn. Et tørkeskap vil henge sentralt i området, slik at gjestene selv kan se de fantastiske lokale råvarene.

Everyday Kitchen Skandinavisk hverdagskjøkken som inviterer reisende til å spise i moderne skandinaviske omgivelser. Det serveres klassiske og kjente retter hele dagen. Kjøkkenet gir assosiasjoner til hjemmekjøkkenet og byr på gode råvarer med en internasjonal vri. Fersk wok, saftige burgere, lune salater, lasagne og gode sandwicher fylt med deilig pålegg og grønnsaker. Gjærbakst og kaker bys frem på en egen kjøkkenbenk-løsning som forsterker følelsen av nybakt mat og torg. Nytraktet kaffe og varm te serveres i store, deilige kopper – for nytelsens skyld. Everyday Kitchen er lyst og delikat, med norske fliser, norsk eik, bjørk og tømmer. Her skal man føle seg hjemme, langt vekk fra hjemme.

Fiskeriet, et konsept som er velkjent for berømt kvalitet og bærekraftig sjømat, har en lang historie i Norge. Det norske varemerket har en anerkjent og populær status i Oslo, men har nå utviklet seg til også å kunne møte behovet på Norges hovedflyplass. Konseptet viser frem det aller ferskeste av fisk og sjømat, servert på den opprinnelige måten. Passasjerene kan selv se hvordan sjømaten blir tilberedt – Fiskeriet har til og med sin egen fiskerøyker.

Blant de eksisterende serveringsstedene videreføres Peppes Pizza, O`Learys, La Baguette, W.B Samson, Caffè Ritazza, Starbucks og Aquavit Bar, mens Franks Deli og Upper Crust avvikles.

- Vi har et ønsket et bredt uvalgt der man kan velge i internasjonale og norske menyer. Flere av serveringsstedene har norsk mat og drikke på menyen, mens andre har et internasjonalt snitt over seg. Det er kombinasjonene av dette som gjør oss sikre på at våre reisende har noen svært gode matopplevelser, til akseptable priser, å glede seg til, avslutter Hasaas.

Totalt blir det ti kiosker mot dagens seks og disse er Point, Narvesen og 7 Eleven.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart