-->

26. desember 2015

Hit vil vi i 2016


Santorini, en Hellasklassiker (Apollo)
Middelhavet, konsepthoteller, opplevelser og charterluksus: Slik blir reiseåret 2016, med Hellas nok en gang som sommerens store vinner.

Beregninger fra Apollo viser at nærmere 700 000 nordmenn vil reise på charterferie til sommeren. Nok en gang ligger Kreta an til å bli sommerens mest populære reisemål, og totalt øker Hellas med over 10 % fra fjoråret tett etterfulgt av Spania.Tyrkia blir sommerens taper med en nedgang på over 20 %, mens Kroatia er reisemålet som øker mest med nærmere 30%.
annonse


- At Kreta stikker av med seieren kommer ikke som noen overraskelse – nordmenn elsker Hellas og Kreta har vært en storfavoritt i mange år! Det er ekstra gøy å se at nordmenn virkelig begynner å få øynene opp for vakre Kroatia. Til våren åpner vi dørene til vårt splitter nye Apollo Mondo Family Resort i Makarska, og har ingen tvil om at gjestene vil stortrives, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsrådgiver i Apollo .

Moderne charterturister
Middelhavet, konsepthoteller, opplevelser og «charterluksus» er de tydeligste reisetrendene for 2016 og bekrefter en ting: Vi blir stadig mer kvalitetsbevisste og kravstore på reisefot. Vi vil bo bedre enn vi gjør hjemme, samtidig som det også blir stadig viktigere for oss å kjenne at vi er i vertslandet.

Restplass – billige reiser til Syden - fra 1498,-

For selv om mange fortsatt reiser tilbake til sine favoritthotell og reisemål, er det ikke lenger nok å tilbringe ferien ved bassengkanten: Norske charterturister har rett og slett blitt eventyrere – de vil utforske, oppdage og lære reisemålene å kjenne!

- I en hektisk hverdag strekker tiden sjeldent til, dermed benytter stadig flere ferieukene til å dyrke egne interesser og oppleve nye ting. Den økende interessen for genuine reisemål, opplevelser, treningsreiser og ikke minst konsepthoteller med en tydelig lokal forankring beviser dette, sier Rivera.

10 Reisetrender for 2016
  1. Charterluksus: Stadig flere velger 4 og 5-stjerners hoteller, gjerne med eget basseng.
  2. Autentiske reisemål: Genuine feriesteder øker i popularitet.
  3. Konsepthoteller: For barnefamilier, for voksne – og helst med lokal forankring.
  4. 4. Aktiv ferie: Trening og aktivitet forblir viktig for oss på ferie.
  5. Kombinasjonsreiser og rundreiser: Thailand eller Dubai? Ja, takk! Begge deler.
  6. Opplevelsene viktigere enn reisemålet: Vi vil surfe, dra på vinsmaking, safari og dykke!
  7. Cruise og skjærgårdscruise: Gjerne kombinert med en uke på land.
  8. Fleksibilitet: Vi vil reise hvor og når det passer oss.
  9. Jubileumsferier: Den nye gaven er en reise – og vi feirer helst jubileer på cruise!
  10. Vi jakter det unike: Vi vil skille oss ut – også på ferie. Og alt vi opplever, ser og gjør deles selvfølgelig i sosiale medier.
Kilde: Apollo


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart