-->

4. desember 2015

Ikke no' dritt på Gardermoen


Bare dritfornøyde kunder? (Ilustrasjonsfoto)
Oslo Lufthavn har pusset opp toalettene, og det setter passasjerene pris på. Nå mener 85 prosent at kvaliteten på toalettene på landets hovedflyplass er god. Det er en økning på 20 prosent siden sommeren 2014.


- Vi har montert tilbakemeldingsskjermer på alle toalettene på flyplassen slik at passasjerene kan fortelle oss hvis det er noe de er misfornøyde med, sier avdelingssjef ved Operativ drift, Hans Bendik Eriksen.
annonse Han har ansvaret for at alle de 65 toalettene på landets hovedflyplass til enhver tid er rene og tiltalende for de mange tusen passasjerer som reiser hver dag. Nylig ble det bygget flere toaletter for å møte det økende antall reisende, og de eksisterende toalettene fikk en ansiktsløftning. Det har gitt gode utslag på tilbakemeldingene fra publikum.


Hans Bendrik Eriksen viser frem tilbakemeldingsskjemaene
på Oslo Lufthavns toaletter (OSL AS)
- Vi har siden starten av 2014 fått over 1,3 millioner tilbakemeldinger. Når 85 prosent av disse har trykket på indikatorene som viser at de er fornøyde, forteller det oss vi at vi er på rett vei, sier Eriksen.

Fortell oss hva du ikke liker
På skjermene på toalettene kan man velge mellom tre forskjellige symboler. Grønt, gult og rødt ansikt.
Å trykke på det grønne ansiktet viser at man er fornøyd med opplevelsen, men dersom man velger gult eller rødt ansikt kommer det opp alternativer for hva man er misfornøyd med. Dette gir renholderne på Oslo Lufthavn en direkte tilbakemelding på hva som kan bli bedre.

- Passasjerene får muligheten til å melde direkte til oss og vi får tydelig beskjed. Dette gjør oss i bedre stand til å tilby passasjerene et bedre produkt, mener han.

Passasjerstyrt renhold i fremtiden
Nærmere sommeren vil alle renholderne som er på vakt bli utstyrt med egen iPad som vil være tilknyttet tilbakemeldingsskjermene inne på toalettene. Dermed vil en tilbakemelding fra en misfornøyd passasjer sendes rett til den renholderen som er nærmest, slik at problemet kan bli fikset med en gang.

- Ved å gjøre dette grepet får vi i praksis passasjerstyrt renhold. Er det for eksempel for lite såpe på et toalett kan passasjeren gi denne tilbakemeldingen direkte på skjermene. Den renholderne som er nærmest vil da få denne beskjeden umiddelbart, og kan fylle på med såpe i løpet av svært kort tid, sier Eriksen.

Hårete mål for fremtiden
Selv om tilbakemeldingene fra passasjerene er gode i dag ønsker Eriksen og resten av hans team å løfte opplevelsen for passasjerene enda mer i fremtiden. Derfor har de satt seg et tøft, men overkommelig mål for 2018:

- For at vi skal bli oppfattet som en av Europas beste flyplasser må vi ha svært gode toalettfasiliteter. Derfor har vi satt oss et mål om at 95 prosent av passasjerene skal være fornøyde når vi gjør opp status i 2018. Det krever selvsagt mye av oss, men vi tror blant annet at grepet med passasjerstyrt renhold, i tillegg til en rekke andre grep vi har gjort, vil gjøre dette mulig, avslutter Eriksen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart