-->

12. desember 2015

Punktligst i Europa


Oslo lufthavn var Europas punktligste i november (OSL AS)
Novemberstatistikken til Flightstats viser at Oslo Lufthavn er den punktligste flyplassen i Europa i kategorien «store lufthavner». Dette kommer i samme måned som trafikktallene viser en vekst på 4,2 prosent sammenliknet med november i fjor.




Både innland og utland vokser med henholdsvis 3,4 og 5 prosent. Totalt reiste 1 932 206 antall passasjerer til og fra Oslo Lufthavn i november i år sammenliknet med 1 854 907 i fjor.
annonse



De fem største destinasjonene er Trondheim, Bergen, Stavanger, København og Stockholm.

Punktligst i Europa
Punktligheten til Oslo Lufthavn var i november 89,30 prosent, en oppgang fra 86,44 prosent i oktober (4. plass) og fra 87,63 prosent i september, som da holdt til førsteplass. At dette kommer i en periode med høy trafikk og vintervær, samtidig som man driver Norges største landbaserte utbyggingsprosjekter administrerende direktør, Øyvind Hasaas svært godt fornøyd med:

Er du sikker på at flyet ditt er i rute i dag?

- Vi vet at god punktlighet er svært viktig for passasjerene og for flyselskapene. At vi har en så god punktlighet er vi godt fornøyde med, dette viser at samspillet mellom alle aktørene på flyplassen er god, sier han.

På verdensbasis ble Oslo Lufthavn nummer syv. Den mest punktlige lufthavnen i verden ble Doha (DOH) med en punktlighet på 94,42 prosent. På plassene bak følger Tokyo (HND) med 92,96 og Istanbul (IST) med 91,03 prosent.

Travel desember
Desember måned er alltid travel på Oslo Lufthavn og 2015 er ikke noe unntak. Den kommende uken er den uken i desember med høyest trafikk, og fredag 18. desember er den dagen i julen med høyest antall forventede passasjerer.

Så mange reiser fra Gardermoen i jula

- Julen på Oslo Lufthavn begynner for fullt til uken med en forventet trafikktopp på torsdag og fredag. Omlag 85.000 mennesker skal ut å reise på fredag, og de fleste har med seg mange julegaver og bagasje. Dette betyr at de reisende kan forvente seg mange mennesker på farta, så vårt råd er å beregne litt ekstra tid, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Av øvrige norske lufthavner utmerket Bergen Lufthavn Flesland seg på fjerdeplass i kategorien «regionale lufthavner», sammen med Stavanger Lufthavn Sola som kom på sjetteplass.

Bransjeorganisasjonen Flightstats fører statistikk over punktligheten for flyselskap og lufthavner over hele verden.



www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart