-->

14. desember 2015

Punktligst på Gardermoen


SAS er punktligst til og fra Gardermoen viser ny undersøkelse
Nordmenn er glad i å reise, og i november gikk det nesten 9.500 fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Dersom du er opptatt av å komme frem i tide bør du velge SAS når du flyr til og fra Oslo, viser data samlet inn av flysøkemotoren Dohop.
Av selskapene som har over 100 fly på flyplassen var nemlig SAS det mest punktlige på både avganger og ankomst, ifølge flysøkemotoren.
annonseDohop har sett på tallene fra Avinor, og funnet de mest og minst punktlige flyselskapene på Oslo Lufthavn. Ifølge tallene var det en gjennomsnittlig punktlighet på 90,2 prosent på avganger og 86,9 prosent på ankomster. Det er e24.no som bringer tallene fra Dohop videre.

Gardermoen er den punktligste flyplassen i Europa

Store forskjeller
SAS er mest punktlig, med mer enn ni av ti avganger på tiden, tilsvarende 91,5 prosent, etterfulgt av erkerivalen Norwegian på en god annenplass. De har 91 prosent presise avganger i november.

I andre enden av skalaen finner vi selskapet Finnair, som kun har 71 prosent punktlige flyavganger. På ankomster til Oslo Lufthavn har selskapet mindre enn syv av ti presise ankomster.
Også Lufthansa kommer dårlig ut, med 68 prosent punktlighet på ankomst.

Krevende topografi og værforhold
SAS er fornøyd med å trone øverst på listen over novembers mest punktlige fly til og fra Oslo Lufthavn.

– Punktlighet er svært viktig for våre kunder, så derfor er det også viktig for oss, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, og forteller at SAS siden 2007 har vært i verdenstoppen når det gjelder punktlighet.

Han legger til at flyselskapene i Norge opererer i et land med topografi og værforhold som er krevende, og at resultater i verdenstoppen også må bedømmes på bakgrunn av dette.

Aktuelle flykampanjer - finn alle flykampanjene på ett sted!

– Det vil aldri være slik at alle fly alltid går i rute. Siden vi lever av passasjerenes tillit, så er det derfor svært viktig hvordan vi håndterer irregulære situasjoner når de oppstår. Spesielt de som reiser ofte er avhengige av å kunne stole på flyselskapet, og å vite at de blir ivaretatt når forsinkelser og kanselleringer skjer, sier Johansen.

– Uheldig
Ifølge avinortallene hadde Widerøe 85 prosent punktlige avganger fra Oslo Lufthavn.

– Isolert er 85 prosent dårlig kvalitet. Vi er uheldig i utvalget, og vanligvis er Widerøe helt i toppen på punktlighetsstatistikken til Oslo Lufthavn, forteller Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe, til E24. Han forteller at været er den vanligste grunnen til flyselskapets forsinkelser.

Widerøe kutter og legger ned

– November bød på mye vær på Vestlandet, dit de fleste rutene våre fra Oslo går. Både tåke og vind har påvirket punktligheten vår negativt.

Kongsteien forteller at punktlighet er et av selskapets viktigste kvalitetsmål, og at de jobber hardt med dette.

Rammet av streik
November har vært preget av streik blant kabinansatte for det tyske flyselskapet Lufthansa. Mange tusen passasjerer ble rammet av streiken, og flere dager var alle fly mellom Oslo og Frankfurt og München innstilt.

Streiken kan ha vært med på å trekke ned Lufthansas punktlighet i november, som var den svakeste blant de syv flyselskapene med mer enn 100 fly på Oslo Lufthavn.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart