-->

23. desember 2015

Valencia - en godt bevart hemmelighet


Placa de la Reina, Valencia, Spania (Wikimedia)
Det er nesten verdt å reise til Valencia – bare for å høre spanjolene uttale navnet på byen sin med stolthet!

Den tredje største byen i Spania har med sine 1,5 millioner innbyggere mye å by på; Strand, gamleby og store bulevarder. Til forskjell fra større byer som Barcelona og Madrid, er alt litt roligere i Valencia, med et lavere prisnivå.Den gamle elven som gjorde at det til stadig ble oversvømmelser i byen, er gjort om til en park som går langs hele byen. Her er det rugbybaner, skateparker, lekeplasser og mulighet for jogging eller piknik. Parken kalles Turia, og er veldig viktig for innbyggerne i Valencia.

annonseI Valencia produseres det mye av appelsiner, vin, olivenolje og ris. Mye av dette til eksport, men de benytter også en god del selv.

I Valencia produseres det mye av appelsiner, vin, olivenolje og ris


Se og gjøre
Vi syklet langs parken og fikk sett mye på kort tid. Jeg anbefaler å ta turen innom City of Arts and Science. Dette området er bygget opp som en turistattraksjon, med flere moderne bygninger som Operahuset, Teknisk museum, Akvarium og Imax. Her kan du arrangere store events både innendørs og utedørs. Arkitektene Santiago Calatrava og Felix Candela har utnyttet vannspeil for at lyset skal bli riktig for bygningene.

En rusletur i gamlebyen med guide er å anbefale, og et stopp på Mercado Central, et av Europas største matmarkeder, er et must. Her handler de som bor i Valencia friske grønnsaker, kjøtt og fisk. Det er utrolig mange koselige små butikker, kafeer og restauranter i gamlebyen i Valencia.

Bestill din neste riese til Valencia nå!

Vi besøkte flere gårder som spesialiserer seg på events som brylluper, middager, konferanser og aktiviteter. Alle gårdene ligger 25-35 minutter å kjøre fra bykjernen i Valencia. Dette er godt bevarte gårder med mange muligheter for grupper og konferansegjester. De vi besøkte heter Vallesa de Mandor, Campo Anibal, Cartuja del Ara Christi og Masia de Xamandreu.

Arkitektene Santiago Calatrava og Felix Candela har utnyttet vannspeil
for at lyset skal bli riktig for bygningene (Wikimedia)


På sistnevnte fikk vi være med å lage vår egen paella. Dette kan også gjøres med større grupper, og da som en konkurranse om å lage den beste paellaen. Denne kjente matretten kommer fra Valencia, og lages med kylling og kanin, en spesiell rund ris, litt grønnsaker og vann fra Valencia. Det legges stor prestisje å lage den beste paellaen!

Shopping
Det finnes utallige shoppingsentre rundt omkring i byen, som blant annet det kjente El Corte Ingles. Men jeg anbefaler å rusle rundt i smågatene rundt Plaza de La Reina og La Lonja i gamlebyen. Det mest populære handleområdet i Valencia ligger i den sørlige del av gamlebyen. Gatene «Calle Colón», «Don Juan de Austria», «Pueta Querol», «Jorge Juan», «Cirilo Amorós» og «La Paz» er alle verdt å oppsøke når du skal på handletur i byen.

Spis godt
Vi spiste på fantastiske restauranter. Det holder ikke lenger å si spansk mat, men hvilken type spansk mat ønsker du. Restaurantene vi besøkte i Valencia holder høy kvalitet, og finnes i alle priskategorier. De baserer mye av menyene på tradisjonell mat, men med internasjonal vri og moderne komposisjoner.

Mercatbar – Med ønske om å servere tradisjonell mat med en moderne internasjonal vri, tryller de med maten. På dagtid en enklere lunsjrestaurant, men med helt utrolig bra servering og spennende retter. På kveldstid en topp fullverdig gourmetrestaurant. Restauranten nyter godt av at eieren på hovedrestauranten har én stjerne i Michelin, Quique Dacosta, men prisnivået her blir holdt langt lavere. Lunsj fra EUR 13 og middag fra EUR 20.

Lienzo – Nydelig mat, mange små retter servert elegant i dette moderne lokalet. Vi fikk blant annet canneloni med kylling som er en veldig tradisjonell rett her i Valencia.

Q de Barella – Flott restaurant i nærheten av Westin Hotel. Her fikk vi servert små tapas til forrett, med blant annet ål som er typisk for Valencia. En 3-retters meny får du fra EUR 35.

Ocho Y Medio – Spansk restaurant beliggende midt i smørøyet i gamlebyen. Elegant, men rustikk, og med nydelige tradisjonelle retter i moderne innpakning. 3-retters menyer fra EUR 30.

Las Horas – En perfekt avslutning på kvelden er et besøk på denne kafeen som er innredet i ulike stiler, men med en stemning som oser av velkommen. Her drikker du den kjente, lokale drinken Agua de Valencia, som blant annet består av appelsinjuice, cava, cointreux, kanel og litt vodka.

Sov søtt
AC Hotels Valencia er et flott 4-stjerners hotell beliggende i nærheten av City of Science, og ikke langt fra havnen.

Westin er et veldig bra 5-stjerners hotell beliggende sentralt rett utenfor bykjernen i Valencia. En flott hage som kan skape en hyggelig ramme rundt arrangementet. Store rom, og flere med terrasser.

Vincci Palace Hotel er et 4-stjerners sentralt beliggende hotell, med gangavstand til butikker, kafeer og restauranter.


Artikkelen er skrevet av reisebyråkjeden Berg-Hansen


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart