-->

14. februar 2016

Bli med og test Gardermoens nye sikkerhetskontroll


Bli med og test Gardermoens nye sikkerhetskontroll (OSL AS)
I forbindelse med byggingen av «nye Oslo Lufthavn» skal det bygges nye sikkerhetssluser.
Oslo lufthavn holder for øyeblikket på å utvikle en ny sluseløsning og i tiden fremover skal disse testes i et eget område i eksisterende terminal.
Passasjerer inviteres nå til å delta i testingen og gi sin tilbakemelding!
Når den nye avgangshallen åpner i april 2017, vil den få elleve sikkerhetssluser, og totalt vil det bli 30 sluser som de reisende kan benytte seg av på Oslo Lufthavn.
annonse


De nye slusene, som nå er under utvikling, er de første i sitt slag i verden – og er konstruert med tanke på å gjøre opplevelsen i sikkerhetskontrollen enda bedre for de reisende.

Gode opplevelser får større plass
De nye slusene er betydelig større enn dagens, og tilrettelagt for at hver passasjer får større plass til å legge opp håndbagasjen i forkant av sikkerhetskontrollen, og større plass når håndbagasjen har passert gjennom.

- Vi vet at god plass til for eksempel å kunne ta ut elektroniske gjenstander og flytende ting er noe passasjerene ønsker. Det samme gjelder når bagasjen skal legges tilbake. Derfor er de slusene mye større slik at det blir plass til flere mennesker og mer plass til å organisere bagasjen sin, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen og fortsetter:

- Slusene er også utformet for i større grad å kunne ta hensyn til at passasjerer kan ta den tiden de trenger uten å hindre de som eventuelt bruker kortere tid. Det har vært stor fokus på logistikk i utformingsprosessen av slusene, med formål å øke kapasiteten i sikkerhetskontrollen, samt å gi passasjerene en best mulig start på reisen.

Gi Oslo Lufthavn din tilbakemelding
En prototype av de nye slusene er montert i dagens avgangshall, og passasjerer som ønsker å teste den nye slusene er velkommen til dette.

- Den er montert opp lengst vest i dagens avgangshall, det vil si til venstre for rulletrappen som leder opp fra togstasjonen. Der ønsker vi passasjerene som ønsker å teste slusene velkommen. Da får man anledning til å gi direkte tilbakemelding til personell som er på stedet. Disse tilbakemeldingene vil bli brukt når vi i samarbeid med leverandørene skal gjør de siste tilpasningene før de settes i full drift, avslutter Andersen.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart