-->

27. februar 2016

Shaheen Air til Oslo?


Shaheen Air med ny Islamabad - Oslorute?
Det pakistanske flyselskapet Shaheen Air planlegger en ny rute fra Islamabad i Pakistan til Oslo.

Selskapet ønsker nå å etablere faste ruter til Europa og ser for seg en oppstart til Oslo neste vintersesong.


Det pakistanske Shaheen Air, som er et privateid flyselskap, ønsker å satse på Europa, og da er Oslo en av destinasjonene for selskapet.
annonseFørst ut er Manchester i England, skal vi tro Routes Online, som skriver at ruta fra Islamabad til Manchester vil åpne i midten av mars i år.

Videre ser selskapet for seg Europaruter til Milano, København og Oslo. Når det gjelder oppstart sies det ikke noe mer konkret enn vinterprogrammet 2016/ 2017.
.
Hvis selskapet starter regulær trafikk til Oslo, vil det bli i konkurranse med Pakistan International Air, også kjent som PIA. Sistnevnte flyr en ukentlig rundtur mellom Gardermoen og Islamabad, en flytur omtrent på seks og en halv time.

Shaheen Air ble etablert i 1994 og har benyttet flere forskjellige flytyper. Etter det vi forstår vil selskapet sette inn fly av typen Airbus A330 på rutene til Europa. Det er plass til 326 passasjerer ombord i disse flyene, Shaheen Air disponerer tre slike maskiner.

Det pakistanske flyselskapet opererer i skrivende stund 20 flyruter, hvor av 13 er til internasjonale destinasjoner. Selskapet ser for seg en videre vekst i årene som kommer. Shaheen Air har hovedkontoret sitt i Karachi.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart