-->

29. mars 2016

Sommertrafikken i gang


Små og store gleder seg til sommeren (Illustrasjonsfoto OSL AS)
Natt til første påskedag stilte vi klokkene fram mot sommeren.

Da startet også flyselskapene opp sesongens første sommerruter, mens hovedtrykket kommer med skoleferien i juni.Heller ikke i år byr flyselskapene på mange sommernyheter, det er de sikre destinasjonene rundt Middelhavet som utmerker seg.
annonse


De første sommerflyene har allerede tatt av med kurs for Alanya, Beziers, Chania, Dubrovnik, Mallorca og Venezia for å nevne noen.

Tidligere år har det vært Ryanair som har vært først ute med sine sommerruter allerede fra mars. De siste årene har selskapet valgt å bare fly i skolens sommerferie, på en del av rutene som de tidligere fløy fra mars til oktober.

Kofferter, ryggsekker, håndvesker, PC-vesker, skuldervesker m.m - CarrieAlong.no - veskebutikk på nett

Usikkerheten om hva som skjer på Rygge etter 1. november (flypassasjeravgiften), gjør også sitt med tilbudet. men Ryanair vil fly hele det allerede planlagte sommerprogrammet i år, og du kan ennå gjøre et sommerferiekupp.

Nyheter
Sammen med våre favoritter rundt Middelhavet dukker det opp noen sommernyheter. Wizz Air har satt vakre Sofia på rutekartet. Dette er eneste direkterute fra Norge til den bulgarske hovedstaden. Sofia er en spennende by å besøke og er rangert som den nest rimeligste turistbyen i Europa – så her får du mye for pengene. Avganger hver fredag og mandag gir en god mulighet for en billig weekendtur. Senere kommer nyheter som Madrid, Roma og Verona.

Mer konkurranse
Denne sommeren blir det litt mer konkurranse på allerede eksisterende ruter. Spanske Iberia Express tar opp kampen med Norwegian om å fly fra Oslo til Madrid, mens like spanske Vueling vil fly fra Oslo til Roma. Sistnevnte i konkurranse med både SAS og Norwegian. Begge de spanske flyselskapene er lavprisselskap som kan sammenlignes med vårt eget Norwegian.

Langdistanse
Norwegian slipper sin syvende USA-rute fra Oslo førstkommende lørdag, da letter første Dreamliner med kurs for Boston.
Boston er Massachusetts største by, og ligger plassert ved utløpet til elvene Mystic og Charles, og er en spennende havneby ved Atlanterhavskysten. Navnet tok de fra engelske Boston, hvor mange av kolonistene stammet fra. Byen har i dag rundt 600.000 innbygere. Selskapet skal fly to ukentlige turer på denne ruta.

Fly direkte fra Oslo til USA med SAS og Norwegian

På tampen av sommersesongen åpner SAS sin rute mellom Gardermoen og Miami.
Mens Norwegian sender sine passasjerer til Fort Lauderdale og Orlando, nord for Miami, velger SAS hovedflyplassen for Miamiområdet, blant annet med mulighet for reiser vider med andre Star Alliancepartnere, som f.eks. United Airlines, Air Canada og Avianca. SAS skal fly fra Miami til Gardermoen fire ukentlige rundturer.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart