-->

15. april 2016

Amerikanske myndigheter vil gi Norwegians EU-selskap flytillatelse


Norwegian får midlertidig lisens mellom Europa og USA (Osloairports.com)
Norwegian’s irske datterselskap, Norwegian Air International, har fått tentativ amerikansk flytillatelse.

Når den endelig godkjennelsen foreligger, betyr det blant annet at Norwegian innen kort tid kan lansere sin første rute mellom Irland og USA.- Det er på høy tid at Det amerikanske transportdepartementet omsider foreslår å innvilge søknaden om flytillatelse som vi hele tiden har sagt at er i tråd med Open Skies-avtalen mellom Europa og USA. En endelig godkjennelse betyr at vi kan jobbe videre med
annonseå realisere selskapets strategi og vokse videre internasjonalt, hvilket også innebærer å skape nye arbeidsplasser og trygge de eksisterende, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding i ettermiddag.

Helt siden desember 2013 har Bjørn Kjos og Norwegian ventet på svar.

Da sendte de inn en søknad om flylisens i USA for sitt irske datterselskap Norwegian Air International. Datterselskapet skulle etter planen utgjøre selve kjernen av Norwegians internasjonale vekst i langdistansemarkedet.

I over to år har imidlertid påstandene haglet og høringsbrevene rent inn til det amerikanske samferdselsdepartementet. Reiselivsaktører, flyprodusenten Boeing og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er blant de som har bedt amerikanerne om at søknaden ble behandlet.

På den andre siden har konkurrerende flyselskaper, fagforeninger og visse politikere uttrykt sin skepsis mot Norwegians og har hevdet at selskapet skal drive med sosial deumping. Norwegian har hele tiden avvist dette på det sterkeste.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart