-->

15. april 2016

Nytt flyselskap mellom Oslo og Florø?


DAT tilbake mellom Oslo og Florø? (DAT/ Stordflyet)
Hvis næringslivet ønsker det, kan Danish Air Transport (DAT) være tilbake i drift mellom Florø og Oslo innen juni.

Det danske selskapet lover lavere priser og flere avganger, men ikke uten vilkår og konsekvenser.


Torsdag kveld ble DAT presentert som en aktuell flyaktør under et møte i Flora Industri- og næringsforening.
annonse


DAT-direktør Jesper Rungholm la fram et tilbud om en prøveperiode på sekd måneder, men ikke uten vilkår og heller ikke uten konsekvenser, i følge NRK.

– DAT var tydelige på at det egentlig ikke er plass til mer enn et flyselskap, de går inn i konkurransen mot Widerøe for å bli det flyselakapet som skal være i Florø framover, sier foreningsleder Bjørn Hollevik.

Vil tilby flere avganger
Dermed er målet å skvise Widerøe ut fra flyplassen og flyruta, som ble kommersialisert fra 1. april. Nøkkelen til eventuell suksess ligger hos næringslivet.

– Næringstrafikken betyr mye fordi den utgjør i overkant av 90 prosent av trafikken ved Florø lufthavn, seier Hollevik.

DAT-direktør Rungholm la på bordet et tilbud om tre daglige avganger til og fra Oslo, en morgenavgang, en midt på dagen og en kveldsflight. I tillegg vil de tilby en tur-retur til Bergen midt på dagen.

Lover lavere priser mot lojalitet
Men skal DAT levere tjenester, krever de lojalitet fra næringslivet. Hollevik mener det vil lønne seg.

– Det prisnivået vi er nede på nå ligger et par tusen kroner, tur-retur, under maksprisene til Widerøe, seier Hollevik. Også privatreisende vil få et bedre tilbud, mener han.

– DAT har fly som tar seks-sju personer mer enn Widerøe sine fly, og de ønsker å fylle dem med privatreisende, og kjøre ulike faste kampanjer, der du får setepriser fra 399 til 599 kroner, uansett om du bestiller tidlig eller seint.

Kan være i drift innen juni
Fredag skal DAT ha møte med representanter fra bedrifter fra hele regionen. Målet er å forhandle fram avtaler, som eventuelt blir signert neste uke.
Næringslivet har fått en til to uker på å bestemme seg, og får DAT klarsignal kan de være i drift ved Florø lufthavn allerede etter en måned.

– Det er altså næringslivet selv som nå må avgjøre framtiden. Er de ikke lojale, så er vi tilbake til det prisregimet vi har hatt siden 1. april, seier Hollevik, som tror at DAT er på vei tilbake.

Widerøe: De må være klar over hva de mister
Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Silje Brandvoll, advarer mot et DAT-monopol. Brandvoll mener at den erfaringen de har med konkurranse mot DAT, viser at det blir lavere priser i begynnelsen, men når Widerøe eventuelt har trukket seg ut, vil prisene stige.

Kommunikasjonsdirektøren sier også til NRK at danskene ikke vil kunne tilby samme gode forbindelse videre ut i verden, som det Widerøe kan.

Tull
Foreningsleder Bjørn Hollevik i Flora Industri- og næringsforening mener det er tull. DAT har akkurat de samme vilkårene for de reisende som skal videre ut i verden, som det Widerøe har.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart