-->

26. april 2016

St. Petersburg igjen på rutekartet


RusLine Bombardier CRJ-200 (Maxim Rila/ RusLine)
Etter nærmere 10 års drift valgte Norwegian i fjor høst å legge ned sin flyrute fra Oslo lufthavn til St. Petersburg, den nest største byen i Russland.

En russisk aktør er nå klar til å gå inn på dette markedet fra sommeren av.

Flyselskapet RusLine, med hovedsete i Moskva, starter 1. juni opp med fire ukentlige rundturer mellom Oslo og St. Petersburg.
annonseSelskapet som ble grunnlagt i 1999 velger å starte opp med fire ukentlige avganger - hver mandag, onsdag, fredag og lørdag. De håper at de blir tatt godt i mot og at rute blir benyttet, både av nordmenn og russere. RusLine ser for seg den nye satsingen som en helårsrute. Blir mottakelsen enda bedre enn forventet, har selskapet mulighet til å fly flere ganger i uken enn det som allerede er planlagt.

Europas femte største
Med sine over fem millioner innbyggere er St. Petersburg europas femte største by, og ønsket var å skape et russisk vindu mot vest som et ledd i å utvide det russiske rikets verdensinnflytelse.

Det virket, og St Petersburg er med sine mange svimlende opplevelser av historisk, kulturelt og nåtidige art, nå et mekka for turister på jakt etter alle slags minner, der den ligger ved Finskebukta.

Opplev en annerledes storbyweekend i vakre St. Petersburg fra bare 1000,- én vei

Leningrad het den under kommunismen, og Petrograd under 2. verdenskrig, det er fascinerende at man kan speile historiske hendelser så tydelig gjennom et bynavn, men det er mer som er fascinerende her. Et av de mest kjente byggverkene i byen, er det fantastiske Vinterpalasset, som var Tsarens bolig frem til den russiske revolusjonen. Enda ligger det ved elven Nevas bredder og fortryller alle forbipasserende med sin vakre barokkstil, 1100 rom, uttalige kunstverk og glimmer i grønt og gull.


Oppstandelseskirken i St. Petersburg (Wikimedia)
Av andre severdigheter er det verdt å nevne Kazan katedralen, Mariinskij teateret, Isakskatedralen og Lomonosovs bro, men den største er allikevel St Petersburg som helhet. Her mangler det lite, byen er full av kontraster og hendelser enten det er konserter av diverse slag, forestillinger, restaurantbesøk eller uteliv.
Dag etter dag forføres du av byen som er bygget på et sumpområde, og er et arkitektonisk mesterverk med flere hundre broer og kanaler.


Oslo - St. Petersburg
Avg. OsloAnk. St. PetersburgUkedagKommentar
         12:55         15:40man, ons, fre, lørfra 01/06
Avg. St. PetersburgAnk. OsloUkedagKommentar
         11:00         11:55man, ons, fre, lørfra 01/06
Alle tider er lokale


RusLine velger å gå forsiktig ut og benytter seg av fly av typen Bombardier CRJ 100/ 200 med 50 seter ombord, selskapet disponerer 19 fly av denne typen, samt 3 Bombardier 120 med 30 seter. Bombardierflyene regnes som arbeidshester innen regional flyvning og benyttes av blant annet SAS, Lufthansa, Delta og AirCanada for å nevne noen.

RusLine flyr i dag stort sett innenrikstrafikk i Russland, men har også ruter til Kasakhstan og Litauen. Fra St. Petersburg flyr de til Kirov, Lipetsk, Vilnius og Voronezh. Oslo blir selskapets første "vestlige" flyrute.Oppdatert 01.05.2016 kl. 10:50

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart