-->

25. mai 2016

9 av 10 vil ha alkokutt i lufta


9 av 10 nordmenn vil ha alkokutt i lufta (Illustrasjonsfoto)
En fersk undersøkelse viser at høyt alkoholkonsum ombord i fly er det som irriterer de reisende mest.
Hele 88 % svarer at de vil ha alkokutt i lufta.
Komfort og sikkerhet er det flypassasjerene setter aller høyest.


Undersøkelsen viser noen kultur- og holdningsforskjeller mellom europeiske og nordiske reisende, men passasjerer fra Norden gir nesten helt like tilbakemeldinger.
annonseSvarene gir også en grunn til å tro at pris fortsatt vil være det viktigste parameteret når nordmenn skal velge reiser.

- Passasjerene er svært prisbevisste, og de aller fleste er ikke villige til å betale ekstra for beinplass eller andre tilbud ombord, forklarer country manager for Norge, Hege K. Bergsløkken, i det nettbaserte reisebyrået Travellink.

De mest strikte holdningene mot alkoholservering i luften finner man i Norden – og i særdeleshet i Norge. Nesten 9 av 10 nordmenn (88 prosent) mener at det burde være en form for alkoholbegrensning i fly. 6 av 10 mener at det burde være begrensing på antall alkohol-enheter som serveres. 1 av 10 svarer at et totalforbud er veien å gå.

- Spanske og italienske reisende er enda mer opptatt av et totalforbud enn nordmenn (henholdsvis 31 og 35 prosent). Bare 1 av 10 nordmenn ønsker at det skal være fritt frem for alkholservering ombord uten noen form for reguleringer. Bare 7 prosent av finnene ønsker det samme, sier Bergsløkken.

Vil bruke reisetiden fornuftig
7 av 10 nordmenn ønsker at en reiseekspert kunne gi dem tips om destinasjonen i løpet av fremtidens flyreiser. 5 av 10 kunne tenke seg å få et nybegynnerkurs i språk mens de er i kabinen. Samme antall vil gjerne slå ihjel tiden ombord med et spill eller en quiz der gratis flybilletter er premien.Reisende fra alle de nordiske landene ser positivt på et eget lekeområde for barna – så lenge det er separert fra den øvrige kabinen.

- Mange nordmenn er også opptatt av wifi ombord, som gjør at de kan bruke egne nettbrett og mobiler. 4 av 10 nordmenn sier at de ønsker seg kraftig wifi som gjør at de for eksempel kan streame filmer mens de sitter i flysetet, forteller Bergsløkken videre.

Reis billig til 200 byer fra Osloregionen

En tredel av oss ønsker at hver passasjer har egne skjermer for underholdning, mens 1 av 10 foretrekker å lese eller sove på reisen.

Nordmenn er overhodet ikke interessert i andre ting ombord, slik som å utveksle massasje med medpassasjerer, organisert speed-dating eller å bli underholdt av kabinpersonalet.

Vil ikke betale for ekstra plass, men kanskje for egen kabin
Halvparten av de norske flypassasjerene er ikke villige til å betale ekstra for å kunne velge et bestemt sete ombord.

- 3 av 10 sier de kan være villige til å betale for ekstra benplass. En femtedel av spanske passasjerer svarer på sin side at de til og med kunne være villige til å ha ståplasser (!) i løpet av en kort flight, hvis det reduserer billettprisen med 50 prosent, avslutter Bersgløkken.

15 prosent av de norske reisende sier at de kunne tenke seg å leie en privat kabin om bord i flyet, hvis de fikk muligheten til å snike seg diskret inn dit med en spesiell. Interessen for et slikt tilbud er også noe fyrrige italienere og finner kunne tenke seg å benytte. Halvparten av våre danske naboer, sier imidlertid at de slett ikke vil fly med et flyselskap som tillater slike aktiviteter.

Den europeiske undersøkelsen ”Flights of the Future" er utført av eDreams ODIEGO group blant 6800 passasjerer og er initiert av det nettbaserte reisebyrået Travellink.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart