-->

5. mai 2016

Intelligent sovemaske hjelper reisende mot jetlag


Lysterapeutisk sovemaske (Produsentfoto)
Nå kan du omstille kroppen til ny døgnrytme gjennom lysterapi.

Når du er ute på reise til eller fra fjerntliggende destinasjoner, er muligheten stor for at du opplever jetlag eller døgnvillhet. Kort fortalt går det ut på at kroppen din sliter med å omstille seg fra en døgnrytme til en annen.




Klassiske tegn på jetlag er blant annet tretthet, desorientering, hodepine og søvnløshet.
annonse


Ikke alle er i stand til å sove skikkelig på flyet, og jetlag kan derfor bli en stor ulempe uavhengig om du er på ferie eller forretningsreise. Nå har imidlertid en ny søvnmaske skal være løsningen på problemet i følge abcnyheter.no.

Endrer søvnhormon
Den nye sovemasken lyder navnet Neuroon som, i kombinasjon med en egen mobilapp, benytter seg av såkalt lysspekterterapi. Sovemasken utsetter brukeren for korte utbrudd av lysglimt mens du sover søtt. Dette skal hjelpe kroppen din til å omjustere seg mens du er på reise.

Teknologien er basert på forskning fra Stanford University i California, som fant at nivået av søvnhormonet melatonin ble endret ved å utsette folk for å korte lysglimt mens de sov. Dette kan i sin tur anvendes til å forskyve en persons søvnfase og hjelpe kroppens døgnrytme til å tilpasse seg en ny tidssone.

Tjuvstart gir best resultat
Det er innebygd biometriske sensorer i masken som måler hjernebølgene og hjertefrekvens mens du sover, analysene kan du lese av i mobilappen som hører til masken.

«Jetlag Blocker»-funksjonen i den nye sovemasken er enkel å bruke: Du trenger bare å mate inn destinasjonen og så vil masken tilpasse lysterapien slik at kroppen din venner seg til en ny døgnrytme.

Det skal legges til at det er anbefalt at du tjuvstarter behandlingen noen dager før du legger ut på en lengre flyreise for å kunne sikre deg de beste sjansene til slippe jetlag.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart