-->

6. mai 2016

Studentkort gir deg billige flybilletter


Studentkort gir billigere flybilletter (Kilroy)
Trenger du en ferie? Med det internasjonale studentkortet ISIC kan studenter og personer under 30 år reise billig med blant annet SAS, Emirates, Qatar Airways og British Airways til en rekke destinasjoner i både inn og utland.

SAS og en lang rekke andre flyselskaper tilbyr nemlig rabatt til unge under en viss alder.Hos SAS er aldersgrensen 26 år, men selv om du er eldre er det fortsatt penger å spare på flyreiser med det internasjonale studentkortet ISIC som er for studenter i alle aldre.
annonseISIC står for «International student Identity Card» og er det eneste anerkjente studentbeviset på verdensbasis.

Denne studentrabatten tilbys ikke automatisk på flyselskapenes hjemmesider. Ifølge presseansvarlig i SAS i Danmark Anna Vibeke Nielsen reklamerer ikke selskapet for denne rabatten fordi det er en for stor teknisk utfordring.

- Hos SAS reklamerer vi bare for billetter som kan selges gjennom våre egne internettsider. Disse studentrabattene er så spesifikke at vi ikke har IT-løsninger til å håndtere salget. Flybillettene med studentrabatter kan bestilles gjennom reisespesialisten Kilroy.

Du kan lese mer om de forskjellige rabattene på ISIC sin egen hjemmeside, hvor kortet også kan bestilles. Deretter kan du bestille flybilletter med disse studentrabattene gjennom reisebyrået Kilroy sine nettsider, per telefon, chat eller i en av Kilroys butikker – Kilroy er nemlig den nordiske distributøren av ISIC-kortet.

Så hvordan har det seg at denne studentrabatten er slik en hemmelighet?

- Det ønsker vi ikke at den skal være, tvert imot. Vi fokuserer på å markedsføre denne muligheten med ISIC-kortet gjennom Kilroy, slik at flest mulig skal få tilgang til studentenes egne flybilletter, sier daglig leder ved Kilroy i Norge, Flavia Forster.

Bestill fly og hotell samtidig - da blir det både billigere og tryggere

- ISIC-kortet er på ingen måte noe nytt, det har eksistert helt siden 1949. Tidligere var det i hovedsak unge som reiste jorden rundt under et friår som kjøpte kortet for å få rabatt på flybillettene, men i takt med at flybilletter har blitt billigere har ISIC-kortet blitt til et livsstilskort med flere rabatter enn kun flybilletter, forteller Flavia Forster.
Plutselig kunne alle få uhyre billige flybilletter men studentbilletten har gyldighet opptil et helt år og med bra fleksibilitet, selv til økonomipris, er det valuta for pengene og vi er veldig fornøyde med samarbeidene vi har med flyselskapene på dette unike produktet.

Taxfree åpent på helligdager

En annen grunn til at ISIC-kortet har falt litt ut av søkelyset når det gjelder reiser kan skyldes at på 2000-tallet begynte flyselskapene å bevege seg vekk fra å gi ungdomsrabatter og studentrabatter gjennom reisebyråene. I stedet ønsket flyselskapene selv å stå for rabatter og salg av billetter generelt. I dag er det dermed de færreste som kjøper flybilletter gjennom reisebyråer, men det er fortsatt mange penger å spare ved å bruke ISIC-kortet og bestille sin reise gjennom Kilroy.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart