-->

28. juni 2016

Bredbånd på Lufthansafly


Lufthansa installerer bredbånd i Airbusfly (Lufthansa)
Det tyske flyselskapet Lufthansa ruller nå ut trådløst nettverk på samtlige av selskapets fly av typen Airbus A320.

Datterselskapet Lufthansa Technik er det første selskapet i Europa som er blitt EASA-sertifisert for å kunne installere Ka-bånd-antenne på taket til flytypen Airbus A320, A321 og A319.I oktober vil de første passasjerene på Lufthansas kort- og mellomdistansefly kunne benytte seg av bredbånd i luften.
annonse


Arbeidet med å få på plass internettløsningen er i full gang, og det første flyet vil stå klart med trådløst nett i oktober i år. Deretter følger samtlige fly i flåten fram til arbeidet er ferdig med montering i 2018. Selskapet har montert ferdig antenne på det første flyet nå i juni, men det gjenstår en lengre periode med tester og tilpassing av utstyret ombord i flyet før det slippes i trafikk.

Lufthansapassasjerene får adgang til det trådløse internettet via wifi-systemet ombord. Utover funksjoner som å surfe på nett og sjekke epost, vil det også være mulig at få adgang til videostreaming. På et senere tidspunkt er planen, at passasjerene skal kunne benytte smarttelefonen til å sende og motta sms, samt dataoverføringer via sine egne mobilabonnementer.


Lufthansa flyr daglig fra Oslo til Frankfurt og München, og videre ut i verden.
Bestill flybillettene nå

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart