-->

30. juni 2016

Lanserer egen kvote-app


Tolletaten har lansert egen kvote-app (Tolletaten)
Med KvoteAppen finner du lett ut om alkohol- og tobakksvarene du har med deg fra utlandet er utover den avgiftsfrie (tax free) kvoten.

Har du med deg for mye, kan du også bruke appen til å betale avgiftene som ofte er lavere enn du tror.





KvoteAppen ble lansert på Oslo lufthavn Gardermoen torsdag av tolldirektør Bjørn Røse og avdelingsdirektør Pål Hellesylt i Tolldirektoratet – Nå blir det lett å gjøre det som er rett, slår de fast.
annonse
Summer Sale Image Banner 560 x 560


Lett å finne ut hva som er kvoten
En undersøkelse avdekket at 52 prosent av de spurte ikke vet hva den avgiftsfrie kvoten omfatter av alkohol- og tobakksvarer, og at bare fire prosent vet hvor mye det koster å fortolle en flaske vin.

Tolletaten lanserer nå verdens første KvoteApp med informasjons- og betalingsfunksjon.

Med appen kan den reisende enkelt legge inn hva han eller hun har med seg av alkohol og tobakk. Appen vil så regne ut om varene er innenfor eller utenfor kvoten.

I tillegg kan du bruke appen til å fortolle og betale varene utover kvoten før du krysser grensen. KvoteAppen betyr forenklinger både for den reisende og for Tolletaten.

Spar tid
Fortoll rett i appen (Tolletaten)
Alle reisende kan bruke KvoteAppen. Med appen kan du gjennomføre fortollinger inntil 24 timer før du kommer til grenseovergangen, og deretter kan du passere på grønn sone.

Du kan bruke KvoteAppen overalt, det vil si før du passerer betjente og ubetjente grenseoverganger, både innenfor og utenfor tollstedets åpningstid. Det er også uavhengig av om du kommer til Norge med fly, båt, tog eller bil.

Blir du stoppet av tollere, kan du med kvitteringen i KvoteAppen vise at du har betalt avgiftene.

– Dette er første skritt på vei til forenkling av avgiftsbetaling gjennom selvbetjening. Neste steg er at Tolletaten ønsker å tilby en app hvor du kan betale avgifter for alle varer du har med deg fra utlandet, ikke bare alkohol og tobakk, sier tolldirektør Bjørn Røse.



Unngå forenklet forelegg
43 prosent av respondentene i undersøkelsen innrømmer at de har smuglet, og hittil i år har tollere skrevet ut nær 12 000 forenklede forelegg for totalt 8,1 millioner kroner til reisende som er tatt i tollkontrollen med for mye alkohol- og tobakksvarer.

– Vi anbefaler reisende som ønsker å ta med seg mer enn kvoten å ta i bruk KvoteAppen. Nå kan du lett og raskt fortolle dine varer, sier tolldirektøren.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart