-->

1. juli 2016

Oljetransportstreiken er over


Oljetransportstreiken er over (Illustrasjonsfoto)
Parat ble for kort tid siden enige med Norsk Industri om ny tariffavtale for ansatte i oljetransportselskapene. Parats forhandlingsleder Thomas Lilloe sier løsningen er i overenstemmelse med frontfagsmodellen og retningslinjene i tariffavtalen.

Lilloe sier streiken er formelt avsluttet, og arbeidstakerne vil derfor møte på arbeid så fort det lar seg gjøre.– For oss har dette vært en viktig kamp, og jeg vil benytte muligheten til å rette en stor takk for innsatsen til våre medlemmer som har vært helt avgjørende for å få dette resultatet i havn, sier han.
annonseDet kan være noen små innkjøringsproblemer, men Lilloe regner med at leveringen av drivstoff til flyene raskt vil normaliseres.

Forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen, sier hun er glad for at Norsk Industri endelig tok til fornuft.

– Vi har fått innfridd vårt krav om regulering av minstelønn, skift- og vakttillegg basert på lønnsutviklingen på Oljetransportavtalen; et krav Norsk Industri burde ha akseptert under de ordinære forhandlingene. Det kan ikke være slik at lønnsutviklingen på et helt annet tariffområde skal bestemme lønnsutviklingen for arbeidstakere innen oljetransport, sier Svendsen.

Parat tok ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik forrige lørdag. Streiken førte til redusert kapasitet ved utvalgte flyplasser som ikke fikk levert drivstoff til flyene. Onsdag i denne uken ble streiken trappet opp. Streiken har ikke påvirket trafikken ved Oslo lufthavn eller ambulanse- og redningsflyginger.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart