-->

1. juli 2016

Norwegian nektet ny flytillatelse i USA


Norwegian nektet ny flytillatelse i USA (Norwegian)
Det amerikanske transportdepartementet (DOT) har besluttet å fortsette behandlingen av søknaden til Norwegians britiske datterselskap, Norwegian Air UK (NUK), om å fly til USA.

Dagens beslutning fra DOT innebærer at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for Norwegian Air UK.


Tillatelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. DOT har ikke innvilget søknaden fra NUK om midlertidig tillatelse.
annonseNorwegian forventer at amerikanske myndigheter følger Open Skies-avtalen mellom Europa og USA og godkjenner søknaden. NUK er et fullverdig selskap som fikk sin britiske driftstillatelse i november i fjor.

Norwegian opererer i dag med en norsk driftstillatelse som har alle flyrettigheter, og er derfor ikke avhengig av en midlertidig tillatelse for NUK. NUK må imidlertid ha en permanent tillatelse fra amerikanske myndigheter for å fly på den britiske driftstillatelsen til USA. Britiske myndigheter har gitt sterk støtte til NUKs rett til flytillatelse i tråd med Open Skies-avtalen.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart