-->

2. juli 2016

Norwegian kansellerer flere flyvninger


Norwegian kansellerer flyavganger denne helgen (Norwegian)
Norwegian-passasjerer strandet på grunn av kanselleringer.

Flere innstilte flyvninger har ført til at en rekke nordmenn har fått en ufrivillig forlengelse av ferieoppholdet. Minst 12 flyvninger til og fra Oslo er kansellert, ifølge Avinor.


Både innenriks- og utenriksflyvninger kanselleres. Årsaken er mannskapsmangel, sier pressevakt Linda Olsen som ikke kan bekrefte eller avkrefte om det vil komme flere kanselleringer.
annonse


Mens tusenvis av nordmenn er i ferd med å starte ferien, fører mannskapsmangel hos Norwegian til at selskapet må kansellere en rekke avganger.

Det rammer de ferierende hardt ettersom det i høysesongen både er vanskelig og dyrt å få booket om og bestilt nye billetter.

– Det som er spesielt i denne situasjonen, er at vi har problemer med å avhjelpe situasjonen grunnet fulle fly både med oss og andre operatører. Det har heller ikke lykkes å få tak i ekstern kapasitet nå. Derfor blir konsekvensene større for berørte passasjerer enn det vi ser til vanlig. Dette beklager vi på det sterkeste, sier pressevakt Linda Olsen til Aftenposten.

Olsen kan verken bekrefte eller avkrefte om det vil komme flere kanselleringer i dagene som kommer.

På Norwegians Facebook-sider forteller en rekke kunder at flyet deres er kansellert og at de ikke får booket om da Norwegian ikke besvarer henvendelsene deres. Frusterte passasjerer forteller også at de får sms-er med beskjed om kanselleringer bare timer før planlagt flyavgang.

Pressekontakt Linda Olsen hos Norwegian beklager kanselleringene. Hun opplyser at Norwegian har jobbet med løsninger for disse avgangene, og at SMS-varslingen automatisk blir sendt ut når flygingen blir kansellert i systemet.

– Jeg er enig i at det ikke er ideelt å sende slike SMS-er så sent, sier hun.

– Hvordan kompenserer dere berørte kunder?

– Berørte passasjerer kan velge å avbryte reisen sin mot full refusjon eller ombooking. Blir man booket om, har man krav på forpleining i ventetiden, det vil si mat og drikke innenfor rimelighetens grenser og overnatting for de som har behov for det. Velger man å benytte seg av omrutingen som er tilbudt, vil man også kunne kreve refusjon av transportkostnader til og fra flyplassen, sier hun til Aftenposten.

Hva har du krav på som reisende, og hvordan får du pengene tilbake ?

Ifølge Avinors reiseoversikt har Norwegian innstilt minst 12 avganger til og fra Oslo lufthavn lørdag og søndag.

– Vi har funnet ulike alternativer til berørte passasjerer, og noen har valgt å finne egne alternativer. Dessverre er det mange fulle fly både hos oss og andre selskaper i sommerperioden, så alternativet vi kan tilby er dessverre ikke så bra som vi skulle ønske, sier Olsen.

Dette er oversikten over Norwegian-kanselleringer ved Oslo lufthavn pr lørdag ettermiddag:

DATOFRATILFLY NR.
02.07OsloStavangerDY 524
02.07OsloSczecinDY 1014
02.07OsloLarnacaDY 1890
02.07OsloPristinaDY 1908
02.07OsloVarnaDY 1574
02.07KristiansandOsloDY 271
02.07StavangerOsloDY 521
02.07MoldeOsloDY 421
02.07SczecinOsloDY 1015
03.07LarnacaOsloDY 1891
03.07PristinaOsloDY 1909
03.07VarnaOsloDY 1575
Kilde: Avinor


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart