-->

6. juni 2016

Slutt på SAS sine langruter fra Gardermoen?


Kan langrutene til SAS forsvinne fra Oslo? (Wikipedia)
SAS vurderer å droppe langdistanseflyginger fra Oslo Lufthavn Gardermoen etter innføringen av den omstridte flypassasjeravgiften.

– Det er ikke bare SAS som ser på dette. Alle flyselskaper kan jo velge hvilken flyplass man opererer på, sier konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson. Han mener at flypassasjeravgiften er feil.SAS har i løpet av det siste året økt langdistanseflygingene med rundt 25 prosent. De fleste går fra Stockholm og København, men snart kommer Miami i USA inn som reisemål fra Oslo.
annonseDen særnorske flypassasjeravgiften på toppen av avgiftene som betales til Avinor, gjør det ifølge SAS-sjefen mindre attraktivt å fly fra Norge.

– Det finnes en grense for hva vi kan betale, sier Gustafson til Aftenposten, som siterer Dagens Næringsliv. Han mener den knallharde konkurransen spesielt på langdistanseflyginger kan gjøre det mer attraktivt å legge disse til andre flyplasser enn i Norge.

Han peker på at SAS allerede betaler en halv milliard kroner i året til norske myndigheter i samlede avgifter og mener at den nye avgiften kun vil få negative effekter for norsk økonomi og vekst.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart