-->

14. juli 2016

Norwegian vil fly Airbus – bestiller 30 nye Airbus 321LR


Norwegian bestiller 30 nye Airbus-maskiner (Airbus)
Norwegians datterselskap Arctic Aviation Assets (AAA) har inngått avtale om leveranse av 30 fly av den nye flytypen A321 Long Range.

Det nye mellomdistanseflyet har en rekkevidde som gjør det godt egnet til å operere lange ruter. Norwegian vil selv operere den nye flytypen når den kommer på markedet i 2019.

I 2012 la Norwegian inn en ordre på 100 Airbus A320neo, samtidig med en stor Boeingordre. Nå har selskapets datterselskap inngått avtale med Airbus om
annonseå konvertere 30 fly av typen A320neo til den større flytypen A321LR. Norwegian skal operere de nye flyene. Etter planen skal AAA få levert åtte fly i 2019, og de øvrige 22 de to påfølgende årene.

Den nye flytypen kan fly lenger enn A320neo og den vil ha plass til om lag 220 passasjerer, samtidig som den vil ha et betydelig lavere drivstofforbruk per passasjer. Det vil ha en rekkevidde som åpner opp for ruter eksempelvis fra østkysten av USA til en rekke flyplasser i Skandinavia og Europa forøvrig. Det vil også kunne operere mellom Skandinavia og deler av Asia, samt fly til nye markeder som Sør-Amerika fra en rekke andre europeiske destinasjoner.

Fra Oslo kan et fly av denne typen nå byer som Toronto og Montral i Canada, På det afrikanske kontinentet rekker Airbus-maskinene fra Cape Verde-øyene i vest, via Lagos i Nigeria til Nairobi i Kenya, på østsiden av det store kontinentet.

Asia vil kunne dekkes opp av byer som Mumbai, Dehli, Dhaca, Beijing og Ulan Bator

Fly direkte med Norwegians langdistansefly til USA og Thailand

- Vi er svært fornøyd med at Norwegian har valgt A321LR, som er verdens mest langtrekkende «single aisle» flytype. Norwegian vil bli den første lavprisoperatøren som vil fly A321LR. Flyet setter en helt ny standard i flyindustrien med lavt drivstofforbruk og god komfort for passasjerene, sier John Leahy, COO Customers i Airbus.

- Jeg er svært tilfreds med denne nye Airbus A321LR-ordren, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Airbus A321LR er det eneste mellomdistanseflyet av denne størrelsen på markedet og flytypen passer svært godt inn i vår fremtidige flåte, både med tanke på størrelse, rekkevidde og lavt drivstofforbruk. Vi vil kunne få en betydelig kostnadsfordel og økt konkurransekraft fremover, og dermed sikre våre kunder fortsatt lave priser om bord i flunkende nye fly til helt nye destinasjoner, sier Kjos.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart