-->

16. august 2016

Bedre flyreiser med separate toaletter?


Bør det være separate toaletter ombord? (Illustrasjonsfoto)
Separate dame- og herretoaletter på fly, kan det være noe? Gjerne hvis du spør finske reisende. Danskene derimot har helt motsatt syn.

Men separate flytoaletter er kanskje ikke så langt unna som du tror.


I juli kom flyprodusenten Airbus med nyheten om at de vil være de første til å erstatte noen av toalettene ombord på fly med separate urinaler.
annonseI følge en undersøkelse fra online reisebyrået Travellink er spesielt finske kunder positive til å skille dame- og herretoalettene.

Undersøkelsen viser at mer enn halvparten av de finske reisende er positive til å egne dame- og herretoaletter ombord. Mer en en fjerdedel av de spurte i undersøkelsen har lurt på hvorfor det ikke finnes allerede, og nesten like mange tror at dette vil føre til renere toaletter ombord. Omkring en tredjedel av de finske reisende ser dog ingen behov for dette, og én av 10 synes det er en dårlig idé.

Enkelte lavprisselskap har også foreslått en separat avgift for å benytte toalettet (Nei, det er ikke riktig. Det var en aprilspøk sendt til journalister fra Ryanair, som nå er blitt til en "sannhet").

Syv av ti finner synes det forslaget er latterlig og vil boikotte flyselskap som innfører dette. Tre av 10 er positive til en avgift hvis det er med på å holde toalettene renere. 7% av de spurte tror også en avgift gjør køen korter ved at færre benytter dem, og 5 prosent av de spurte synes samtidig at det er greit med betaling på offentlige toaletter.

Danskene derimot har motsatte meninger. Tre av fire mener pissoarer ombord er en dårlig idé, 9 av ti dansker vil heller ikke betale en avgift for toalettbesøk, sier Anna Nilsson, prosjektleder i Travellink, som har foretatt denne uhøytidelige spørreundersøkelsen.

Undersøkelsen ble besvart av 1375 personer i Norge, Sverige, Danmark og Finnland. Tallene fra Travellink sier dessverre lite om nordmenns oppfatninger.
Det gjorde vi noe med, og vår lille uhøytidelige spørreundersøkelse viste at nordmenn ikke ser noe poeng med separate toaletter.


facebook


Oppdatert 19.08.2016 kl. 00:01

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart