-->

24. august 2016

Rygge kan være reddet av private aksjonærer


Er Rygge reddet ? (Wikimedia)
Private aktører har gått sammen om å redde driften ved flyplassen i Østfold.

Det skriver NRK onsdag kveld.

En privat gruppering ved navn «Rygge Airport» planlegger videre drift av flyplassen på Rygge sivile lufthavn.


Det bekrefter advokat Henrik Svane overfor NRK. Svane representerer gruppen.
annonse


Ryanair varslet tidligere i sommer at de ville legge ned virksomheten på Rygge hvis flypassasjeravgiften ble innført.

Jobbet lenge
Etter å ha snakket med flere politikere, har opp mot 30 private aktører nå gått sammen for å redde flyplassen. Partene skal ha jobbet i hele sommer for å berge flyplassen og sikre fremtidig drift, ifølge nettavisen.

Styreleder skal være tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og daglig leder er Knut Johannessen. I gruppen sitter også tidligere jernbanedirektør Einar Enger.

– Vi jobber for å snarest mulig å få på plass avtaler med myndighetene, slik at fly kan ta av og lande på Rygge. Og for å redde arbeidsplasser. I tillegg er det viktig med et flytilbud for regionen, sier Strøm-Erichsen til E24.

Strøm-Eriksen var forsvarsminister da det for ti år siden ble inngått avtale med Rygge flyhavn om å få til sivil luftfart. Hun viser til at flyplassen i løpet av de siste ti årene har gått med overskudd.

– Dette er Norges mest moderne flyplass med 1,6 millioner passasjerer årlig. Folk er vant til å reise fra Rygge, sier Strøm-Erichsen.

Hun viser til at etter 1. november vil det ikke være et eneste fly som tar av fra Rygge.

– Vi jobber for at fly skal ta av og lande fra flyplassen neste sommer, derfor må vi få konsesjoner på plass samt avtaler med myndighetene, sier Strøm-Erichsen. Hun understreker at det er viktig å ta vare på flest mulig av de ansatte, og at det i den forbindelse er nødvendig med en dialog med myndighetene.

Skal i møte med Thon
Per nå er det investert totalt cirka 1,5 millioner i det nyoppstartede selskapet, opplyser daglig leder Knut Johannessen i Rygge Airport AS til E24.

Mandag skal gruppen ha første møte med dagens operatør, Olav Thon.

– Vi håper de vil medvirke til en smidig overgang til en ny operatør. Målsettingen er at de som er ansatt på flyplassen per i dag skal få fortsette i jobbene sine, sier Johannessen.

Han er overbevist om at Rygge vil tiltrekke seg nye aktører som skal legge flyreisene til å fra flyplassen.

– Europa er fullt av flyselskaper som betjener ulike type segment, så at vi skal klare å tiltrekke oss noen av dem er jeg overbevist om. Vi snakker om et opparbeidet grunnlag på 1,6 millioner flyreiser, sier han.

Gruppen skal ha møte med Olav Thon på mandag, bekrefter Thon selv til NRK.

1.000 arbeidsplasser på spill
I et intervju med NTB understreker han at 1.000 arbeidsplasser står på spill.

– Over 1.000 arbeidsplasser trues av en potensiell nedleggelse. Det vil være et betydelig tap for samfunnet å avvikle en så flott og veldrevet flyplass hvor det er investert så store beløp, sier Johannessen i det nye selskapet til NTB.

I vår ble det klart at flyplassen på Rygge skal legges ned ved utgangen av oktober, når flyplassens hovedkunde Ryanair avvikler sin rutetrafikk. Da er det bare den militære flydriften igjen, og den har ikke behov for å bruke fasilitetene på den sivile flyplassen.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart