-->

1. september 2016

Åpnet ny ankomsthall for innlandspassasjerer


Ny ankomsthall åpner på Gardermoen (Oslo lufthavn)
I dag åpnet den nye ankomsthallen for innlandspassasjerer. Dette er den første store delen av anlegget som åpner før nye Oslo Lufthavn offisielt kan åpnes 27. april 2017.

Fra nå av vil innlandspassasjerene komme inn i en flunkende ny hall.
Totalt blir det en økning på fem bånd og passasjerene får 15.000 ekstra kvadratmeter sammenliknet med dagens situasjon.
annonse- Vi er glade for å vise frem den første store delen av nye Oslo Lufthavn. Den nye ankomsthallen for innland får stor positiv betydning for alle som ankommer Norges hovedflyplass, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Ny ankomsthall for utlandspassasjerer
For reisene som ankommer fra utlandet skal eksisterende ankomsthall fortsatt benyttes, men i løpet av kort tid blir det som er den gamle ankomsthallen for innland bli gjort om til ankomsthall for utlandspassasjerer.

- Det blir vesentlig større plass til alle som skal bruke flyplassen, enten det er de reisene eller selskapene som bruker områdene. Flyplassen er designet for at den skal være effektiv og ankomsten på innland et godt eksempel på det. Vi får fem ekstra bagasjebånd, hvilket betyr at vi har tretten stykker til sammen, forklarer Falk-Petersen.

Takker de ansatte
Anlegget er åpnet i henhold til tidsskjema, noe lufthavndirektør Øyvind Hasaas er svært tilfreds med:

- Dette er resultatet av et godt samarbeid mellom alle aktørene på flyplassen og ikke minst en betydelig innsats fra våre ansatte. En velfungerende flyplass betyr mye for veldig mange, og dette er og har vært en viktig motivasjonsfaktor for oss underveis i utbyggingen.

Endret reisemønster
Ny ankomsthall gir også endrede rutiner for de reisende. Derfor blir det viktig å følge med på skilting, og ikke bare gå på «autopilot» etter gamle rutiner. Også for alle som skal hente ankommende passasjerer blir det viktig å orientere seg ved ankomst til flyplassområdet.

- Reisen går som normalt, men vi oppfordrer alle til å følge skiltingen på flyplassen, enten man ankommer med fly eller skal hente noen. I tillegg til ny ankomsthall blir det tatt i bruk nye områder på jernbanestasjonen også, sier Hasaas.

Det vil også være mange flyplasshjelpere til stede for å hjelpe passasjerene med svar på spørsmål.

Fortsatt en byggeplass
Frem mot åpningen den 27. april vil det fortsatt være byggeaktivitet mange steder på Oslo Lufthavn, og det vil også de reisende merke.

- Vi er inne i en fase der det er tydelig at det foregår mange byggearbeider på forskjellige steder på flyplassen. Vi forsøker så godt det lar seg gjøre å skjerme de reisende for alle typer støy, men frem mot åpningen i april 2017 vil dette fortsette. Vi takker så langt for tålmodigheten fra de reisende, og håper selvfølgelig på minst mulige forstyrrelser på den daglige driften, avslutter Hasaas.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart