-->

24. september 2016

Norwegians Brad Pitt-reklame går som en farsott på Facebook


"Brad er singe" - annonsen fra Norwegian
Nyheten om at et av Hollywoods mektigste par Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles slo ned som en bombe i underholdningsbransjen på tirsdag.
Paret har vært sammen siden 2004, men giftet seg for bare to år siden.
En god anledning til å friste giftesyke norske kvinner og menn med en enveisbillett til Los Angeles?Ja, mener Norwegian, som i en annonse i VG torsdag skriver «Brad er singel. Los Angeles. Direkte fra Oslo fra/én vei».
annonsePå Facebook går Norwegian enda lengre: «Bradkari, Bradwenche, Bradbendik? Nå kan du ta den ledige plassen i Brangelina! Den raskeste veien til Brads hjerte går gjennom Norwegian,» skriver flyselskapet.

Norwegian: - Utradisjonelt og morsom
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier avgjørelsen om å lage en annonse basert på nyheten ble tatt på noen timer. Det er Try Reklambyrå som bistår Norwegian på reklamesiden, skriver Kampanje.

- Dette var en idé teamet fikk presentert da nyheten om at det var slutt mellom Brad Pitt og Angelina Jolie ble kjent på tirsdag. Det er en sak mediene har dekket i det vide og det brede, og vi synes det var en god idé å gjøre noe annerledes. Vi kjører en USA-kampanje i disse dager og dette handlet om å finne en god aktualitetsknagg, sier Sandaker-Nielsen til Kampanje.

- Tilbakemeldingene i sosiale medier er veldig positive, de som har kommentert det synes det er utradisjonelt og morsomt. Det synes vi er hyggelig.

Flybransjen er ikke fremmed for å snu seg raskt rundt i markedsarbeidet sitt. I 2014 kuppet SAS totalslakten fra NHH-professor Victor Norman på betalt plass i Dagens Næringsliv. Annonsen til Norwegian har i skrivende stund fått drøyt 7.800 likerklikk.

- En personlig tragedie
Selv om de aller fleste gir uttrykk for at de synes annonsen er morsom, mener et fåtall at Norwegian tråkker over en grense.

«Dette er tydelig et "one mans loss is another mans win". Norwegian tjener penger på uløkka til en storfamilie i oppløsning. Ikke morsomt!», kommenterer en bruker på Facebook.

«Kanskje bare meg, men jeg syns dette er latterliggjøring av andres sorg», skriver en annen.

Kreativ leder Markus Lind i Good Morning er blant dem som er usikker på om det er riktig for annonsører å kaste seg på skilsmisser.

- I mange sammenhenger er skilsmisse en personlig tragedie og da mener jeg et selskap som Norwegian bør tenke gjennom ting før man publiserer en sånn annonse. Selv om dette er kjente personer, så er de også personer. Og det er barn involvert, sier han til Kampanje.

- Spøker ikke om skilsmissen
Norwegians kommunikasjonssjef kan ikke si om de ville laget en lignende annonse om et norsk kjendispar.

- Det er vanskelig å svare på. Vi må ta dette fra sak til sak. Dette er en nyhet alle medier skriver om. Vi er opptatt av å fortelle om våre lave priser og destinasjoner. Hvis vi samtidig kan vinkle på aktuelle hendelser er det en effektiv tilleggsdimensjon. Reklame er sånn at noen liker det og andre liker det ikke, sier Sandaker-Nielsen.

- Vet dere nok om denne skilsmissen til å spøke om den?

- Vi spøker ikke om den. Det er en reklame med en tvist og en aktualitetsknagg. Det har vært utgangspunktet vårt.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart