-->

23. september 2016

Ny flybusslinje åpnet i dag


Oslekspressen startet opp i dag (Unibuss)
Som vi skrev tidligere i måneden, legger Flybussekspressen ned linje FB4 fra Ski, den 1. oktober. Samtidig ble det klart at de ville starte opp en ny rute fra Skullerud i Oslo, til Gardermoen.Nå har konkurrenten Unibuss, som blant annet driver Rygge-ekspressen og Torp-ekspressen, kastet seg rundt og startet "Osl-ekspressen" med nesten samme trasse som Flybussekspressen. Begge lover priskrig.
annonse
Bestill skireisen med STS Alpereiser


– Vi ser ikke bort ifra en priskrig. Vi har allerede lagt oss på et prisnivå som ligger et stykke unna våre konkurrenter, humrer Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Unibuss til Aftenposten.

I dag morges starter Unibuss sin rute mellom Leirskallen i bydel Nordstrand og Gardermoen. På veien skal de plukke opp passasjerer blant annet på Lambertseter, Abildsø, Skullerud og Tveita. Billetten vil koste 150 kroner hvis man bestiller på nett.

Omtrent én uke senere, lørdag 1. oktober, starter Nor-Way Bussekspress sin rute fra Skullerud til Gardermoen. Selskapet vil svinge innom flere av de samme holdeplassene som Unibuss på vei til Gardermoen . Selskapet annonserer foreløpig med en pris på 190 kroner.

– Nå skal kundene bare følge med på våre nettsider. Det blir ganske morsomt etter hvert. Det viktigste er at kundene får et godt reisetilbud. Og så skal vi krige om pris og service, sier Jarle Bugge, driftssjef i Nor-Way Bussekspress.

Tog - buss - taxi - leiebil

18 år etter åpningen
Hovedflyplassen på Gardermoen åpnet i oktober 1998. Begge selskapene sier at de har planlagt ruter fra østkanten til Gardermoen i årevis, men hvem planla det først?

– Vi er ganske sikre på at vi har planlagt først. Det er et spennende marked med kjempepotensial. Vi har jobbet med etableringen av ruten i flere måneder. Så har en av våre konkurrenter fått snusen i det, og åpner rute med nesten samme trase, sier Østby.

Jarle Bugge er ikke like overbevist om det.

– Vi visste at de hadde søkt om konsesjon til å starte flere ruter samtidig som vi hadde søkt, men vi er overrasket over at de starter der samtidig med oss. Nå vet jeg ikke om hvem av oss som søkte først, sier Bugge.

Legger ned ruten fra Ski
Nor-Way Bussekspress legger fra 1. oktober sin rute mellom Ski og Gardermoen ned. Det er denne ruten som blir erstattet med ruten fra Skullerud.

– Ruten fra Ski var ikke lenger lønnsom på grunn av konkurransen fra tog. Nå håper vi at flere velger buss til Gardermoen fra Oslo. Blir ikke ruten brukt, så blir også denne borte, sier Bugge.

Oslekspressens første avgang er klokken 03:45 fra Leirskallen og siste avgang klokken 19:45. Kjøretiden er beregnet til 65 minutter.
Fra Gardermoen går første buss 07:35, mens siste buss ruller mot Oslo 23:35

Fakta

  • Fredag 23. september startet Unibuss sin rute mellom Leirskallen i bydel Nordstrand og Gardermoen. Første avgang blir klokken 03.45.
  • Lørdag 1. oktober starter Nor-Way Bussekspress sin rute mellom Skullerud og Gardermoen. Første avgang blir klokken 03.55. I helgene og utenom rushtiden i ukedagene vil ruten gå fra Mortensrud.
  • På vei til Gardermoen vi begge selskaper svinge innom Skullerud, Bogerud, Bøler, Trasop, Tveita, Haugerud og Trosterud. I tillegg kommer holdeplasser som bare ett av selskapene vil benytte. For eksempel vil Nor-Way Bussekspress stoppe på Furuset, mens Unibuss vil kjøre innom Lindeberg.facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart