-->

9. september 2016

Legger ned flybuss til Gardermoen


Legger ned Flybusslinje fra Ski og Oppegård
Etter mange år med tap, legger Flybussekspressen ned ruten FB4 fra Ski gjennom Oppegård. Allerede 1. oktober er det slutt.

I november 2015 skrev Østlandets Blad at ruten mellom Ski og Gardermoen var i faresonen for å bli lagt ned.Da skisserte busselskapet tre muligheter:
annonse
  1. Busstilbudet i Ski og Oppegård legges ned.
  2. Bussen snur på Greverud og ruten til Ski legges ned.
  3. Begge rutene opprettholdes.
Valget falt på det første alternativet, nedleggelse.

Aldri tjent penger på ruten
Ifølge administrerende direktør Bjørn Østbye for Flybussekspressen har de, bortsett fra ett par år, aldri tjent penger på ruten.

– Beslutningen som nå er tatt har på ingen måte vært enkel. De økonomiske realitetene kommer vi ikke utenom. Ruten har i alle år vært et tapssluk for oss. Bare i fjor gikk ruten med fem millioner kroner i tap. Det utgjør hele 35.000 passasjerer. Vi ventet og utsatte i det lengste. Tapene har blitt for store til at vi kan fortsette driften av ruten, sier Østbye.

NSB får mye av skylden
Selskapet legger mye av skylden til kuttet på de subsidierte prisene til NSB, noe også Flytoget tidligere har uttalt at de merker.

– Vi merket det spesielt når NSB i begynnelsen av 2015 økte sin frekvens mellom Oslo og Gardermoen. Konkurransen ble ikke bare tøff, men også veldig skjev, slår han fast.

Ny linje i Oslo
Selv om rute FB4 forsvinner den første oktober, så satser Flybussekspressen på en ny linje i Oslo, med oppstart på Skullerud.

- I asken av det gamle gjør vi en ny satsing og etablerer en ny linje FB6. Den vil starte fra Skullerud via Bøler og Tveita til Oslo Lufthavn med oppstart 1.oktober 2016. FB6 vil ha opp til to avganger i timen der du kan ta bussen direkte til flyplassen helt uten bytter, skriver busselskapet på sine nettsider.

Et søk på Flybussekspressens hjemmesider viser at første buss fra Skullerud går klokken 04:04 med en reisetid på 55 minutter. Siste buss fra Gardermoen går 7 minutter over midnatt.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart