-->

10. september 2016

Luftfartstilsynet fraråder bruk av Samsungtelefon


Ny Samsungmobil kan eksplodere, er uønsket ombord i fly
Det norske Luftfartstilsynet kommer med nye råd etter rapporter om Samsungtelefoner som eksploderer.

– Luftfartstilsynet vil følge EASAs linje i Norge, sier Jan Petter Steinland, avdelingsdirektør for Operativ avdeling i Luftfartstilsynet, til E24.
Norge deltar i Det europeiske luftfartssikkerhetsbyråets (EASA) komité, og Luftfartstilsynet beslutter lørdag å råde passasjerer og flybesetning om å holde Samsung Galaxy Note 7-enheter avslått og ikke lade telefonen ombord på flyet, i tråd med rådene fra USAs luftfartsmyndigheter (FAA) og EASA.
annonse
Tripadvisor NO 425x600


Telefonene må heller ikke puttes i innsjekket bagasje.

– Passasjerer minnes også på behovet for å informere besetningen dersom enheten er skadet, varm, genererer røyk, er mistet, eller faller ned i setet, skrev EASA i en pressemelding.

Norwegian: – Forventer alle følger instruksjonene
Det er faren for eksplosjoner og brann som er bakgrunnen for tilrådningen, og som VG skrev fredag, var amerikanske FAA først ute med å advare passasjerer mot å bruke Samsungs flaggskipmobil Galaxy Note 7 på fly.

FAAs, EASAs og Luftfartstilsynets retningslinjer er ikke et direkte forbud, men en anbefaling til alle flyselskaper på linje med andre sikkerhetsanbefalinger.

SAS og Norwegian sa lørdag at de velger å følge de amerikanske luftfartsmyndighetenes advarsler mot å bruke Galaxy Note 7 om bord på fly.

– Vi forventer at alle passasjerer følger våre instruksjoner for alles sikkerhet ombord, sier Norwegians presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson til E24.

NHH-professor Frode Steen tror det blir vanskelig for flyselskapene å løse hvordan man skal overholde og kontrollere at passasjerene følger anbefalingene.

– Jeg ser for meg at det blir veldig komplisert, sier Steen til E24.

– Alle tiltak som er på individuell basis er vanskelig å overholde. Hvis noe er farlig og må forhindres, finner man metoder. Det er en utfordring at stadig nye kontrollmekanismer pådrar flyselskapene økte kostnader over tid.

Kan eksplodere
Elektronikkjempen Samsung besluttet fredag 2. september å tilbakekalle sin flaggskipsmodell Galaxy Note 7. Modellen ble lansert for bare én måned siden.

Samsung har fått inn flere meldinger om at den ferske flaggskipsmodellen tar fyr og eksploderer.

Det er en feil med litiumbatteriene i telefonene som har ført til problemene.

Samsung har opplyst at de vil erstatte alle Note 7 telefoner med nye telefoner uavhengig av når de er kjøpt.

– Det er klart at vi har fått beskjed fra enkelte kunder om at de er skuffet, og det har vi forståelse for, sa kommunikasjonssjef Hanna Brenner i Samsung Norden til E24 samme dag som telefonen ble tilbakekalt.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart