-->

12. september 2016

Norwegians langruter: Tre millioner passasjerer har reist mellom Europa og USA


Har fløyet 3 millioner passasjerer mellom USA og Europa
I dag markerer Norwegian at tre millioner passasjerer har benyttet seg av selskapets langruter fra Europa til USA siden lanseringen i 2013.

Norwegian flyr i dag til ni destinasjoner i USA og er dermed det flyselskapet som tilbyr flest amerikanske destinasjoner direkte fra Skandinavia.
På tre år har hele tre millioner passasjerer valgt å fly med Norwegian mellom Europa og USA.

annonse
Autumn sale Image Banner 560 x 560


Senere i september vil en million passasjerer ha fløyet mellom Norge og USA.

- Vi ser at flere og flere kunder velger Norwegian når de skal reise transatlantisk. At vi i dag når tre millioner passasjerer er en milepæl for oss, og viser at både europeere og amerikanere setter pris på billige billetter, direkteruter, god service og nye, mer miljøvennlige Dreamlinere, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013 mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet transkontinentale ruter økt og den internasjonale strategien er i ferd med å realiseres.

I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i år har selskapet lansert ruter mellom Paris og Barcelona og USA. Norwegian har nå 37 direkteruter mellom mellom Oslo, Stockholm, København, London, Paris, Barcelona og USA, og 42 ruter dersom man inkluderer rutene mellom Skandinavia og Thailand.

Norwegian er et globalt ekspanderende selskap med en ordre på over 260 splitter nye fly, deriblant 31 Dreamlinere.

Her finner du de billigste billettene til USA

Arbeidsplasser og lokal økonomi
Norwegian tilbyr nå flere direkteruter mellom Skandinavia og USA enn noe annet flyselskap. Senere i september vil en million passasjerer ha fløyet mellom USA og Norge.

- Mange amerikanere ønsker å besøke store europeiske metropoler som London, Paris og Roma, men det er helt tydelig at USA-rutene til Norge er godt fylt med både turister og forretningsreisende. På mange ruter fra USA til Skandinavia har vi omtrent 30 prosent amerikanske reisende, og på enkelte ruter fra USAs vestkyst er vi oppe i omtrent 50 prosent amerikanere. At flere besøker Norge skaper jobber og bidrar til den lokale økonomien, sier Kjos.

I dag har Norwegian langdistansebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok, og har til sammen nærmere 500 medarbeidere i USA. Ingen andre ikke-amerikanske flyselskap har flere medarbeidere i USA enn Norwegian.

Norwegian flyr nå langdistanseruter til ni destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og St. Croix. I vintersesongen flyr Norwegian dessuten fra de franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe til Boston, New York og Baltimore/Washington. I tillegg tilbyr selskapet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.

Norwegians langdistanseruter direkte fra Oslo Gardermoen:

  • Oslo (OSL) – New York (JFK): Fire avganger i uken
  • Oslo (OSL) – Los Angeles (LAX):To avganger i uken
  • Oslo (OSL) – Oakland (OAK): To avganger i uken
  • Oslo (OSL) – Fort Lauderdale (FLL): To avganger i uken
  • Oslo (OSL) – Orlando (MCO): En avgang i uken
  • Oslo (OSL) – Boston (BOS): To avganger i uken
  • Oslo (OSL) – Las Vegas (LAS): En avgang i uken (fra november)
  • Oslo (OSL) – San Juan (SJU): En avgang i uken
  • Oslo (OSL) – Bangkok (BKK): To avganger i uken  • facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart