-->

12. oktober 2016

Wizzair med ny rute fra Torp til Polen


Ny rute til Polen lansert i dag (Wikimedia)
10 år etter starten kan selskapet vise til stor suksess og flyr hele tolv ruter direkte fra Torp til Polen, Baltikum, Romania og Makedonia. 
På disse årene har selskapet fraktet cirka tre millioner passasjerer til/fra Torp og i år vil selskapet fly ca. 500 000 passasjerer til/fra Torp og med det være det største flyselskap på Torp i år.Wizz Air har de siste 10 årene utviklet et omfattende rutenett i Sentral- og Øst-Europa fra Torp, og nå åpner en ny rute mellom de to landene.
annonseDette blir Wizz Airs åttende rute til Polen, den første gikk til Katowice i september for 10 år siden. Det er nå ca. 100 000 polakker bosatt i Norge og med en så stor bosetting er segmentet besøke venner/familie svært viktig for mange av Wizz Airs ruter til Torp og Norge.

Det er også en stadig økende andel nordmenn på disse rutene, og det er flere grunner til at de er blitt så populære. Kort reisetid fra Norge, mange fine og sjarmerende gamlebyer med spennende historie, et rikt kulturliv, rimelig shopping og gode hoteller til gunstige priser, samt at både mat og drikke fortsatt er rimelig i Polen. Man får rett og slett mye for pengene.

Den nye ruten som ble lansert i dag går til byen Szczytno som ligger nordøst i Polen. Ruten vil bli operert 3 dager i uken og starter 20. mai 2017. Ruten vil ha avganger på tirsdag, torsdag og lørdag.

Bestill flybillettene dine fra Torp til Szczytno her

Wikipedia sier dette om Szczytno; er en by i Polen. Den ligger nordøst i landet, i Det ermelandskmasuriske voivodskap. Byen er senter i et fylke med samme navn, og har 27 970 innbyggere (2004).
Byens historie strekker seg tilbake til 1300-tallet, da Den tyske orden styrte området. Byen ble senere liggende i Hertugdømet Preussen, og ble dermed en del av Brandenburg-Preussen og Kongeriket Preussen. Ved Tysklands samling ble byen en del av Tyskland.
I begynnelsen av første verdenskrig ble byen ødelagt av russiske tropper. Etter krigen ble det holdt en folkeavstemning i byen, der innbyggerne med klart flertall valgte å forbli i Tyskland.
Under andre verdenskrig flyktet innbyggerne fra den fremrykkende røde armé, og etter krigen ble byen overført til Polen da den polsk-tyske grensen ble flyttet vestover til Oder-Neisse-linjen.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart