-->

11. oktober 2016

Norwegian ser et enormt marked i Argentina


Ny rute Oslo - Buenos Aires i løpet av de neste 12 måneder?
Norwegian har planer om å etablere Buenos Aires som et knutepunkt for trafikk i Sør-Amerika.

I et intervju med finansnettstedet Bloomberg letter konsernsjef Bjørn Kjos på sløret og forteller at Norwegian kan komme til å fly mellom Buenos Aires og Oslo, London og Paris i løpet av de neste tolv månedene.Kjos har i helgen vært i Argentinas nest største by, Cordoba, der han ifølge den argentinske storavisen La Nacion blant annet har møtt samferdselsminister Guillermo Dietrich og turistminister Gustavo Santos.
annonseLavprissatsning?
Verten under oppholdet var forretningsmannen Eduardo Eurnekia, skriver E24, som siterer de overnevnte avisene. Han er direktør for Aeropuertos Argentina 2000, og dermed øverste sjef for en rekke av de største flyplassene i landet.

Kjos' besøk skal ha vært et ledd i planen om å etablere seg som Argentinas første lavprisselskap, skriver avisen. Norwegian-sjefen skal ha vært på visitt på tre forskjellige flyplasser rundt om i landet.

Her bestiller du enkelt flybillettene til Buenos Aires

– Argentina er en skjult perle for internasjonale turister, med det største potensialet jeg noensinne har sett for å øke antall turistbesøk. Men for å tiltrekke deg turister må du ha billige flyginger, sier Kjos ifølge Bloomberg.

I intervjuet sier konsernsjefen at innenlandsflyginger til Cordoba også kan være en mulighet og at han snakker med myndighetene i Chiles hovedstad Santiago om mulige ruter.

Kjos mener Norwegian kan komme til å tilby internasjonale flyginger til og fra Argentina til en fjerdedel av den prisene flyselskapene tar i dag.

Vil ikke kommentere
Tango i Buenos Aires, Argentina
Til E24 sier Norwegian at de ikke kan kommentere Kjos' uttalelser ytterligere.

– Jeg kan ikke gå inn i detaljer her, men det er klart at med så mange fly i bestilling så vil vi utvide nettverket vårt til andre deler av verden, og Sør-Amerika er ett av de markedene vi ser på.Ingen beslutninger har blitt tatt ennå, så det er for tidlig å si noe mer, skriver pressekontakt Astrid Mannion i en e-post til avisen.

Flyselskapet venter fremdeles på amerikanske myndigheters godkjenning av søknaden om flytillatelse i USA for det irske datterselskap Norwegian Air International (NAI). Denne tillatelsen vil ikke påvirke mulighetene for oppstart i Argentina, sier Kjos til Bloomberg.

Før helgen meldte Norwegian at de nå, som første europeiske flyselskap, skal rekruttere amerikanske piloter. Selskapet viste til planer om å sette ytterligere 31 fly av typen 787 Dreamliner i internasjonal trafikk i løpet av de neste fem årene.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart