-->

25. november 2016

Fly til Addis Ababa (OPPDATERT)


Snart kan du fly fra Oslo til Addis Ababa (Ethiopian Airlines)
Fra og med 26. mars 2017 blir Ethiopian Airlines det første afrikanske flyselskapet som skal frakte passasjerer mellom Norge og det afrikanske kontinentet.

Ruten mellom Oslo lufthavn og den etiopiske hovedstaden Addis Ababa vil bli operert fem ganger i uken med en 787-8 Dreamliner.- Vi er stolte av at Afrikas største flyselskap starter opp fem ganger i uken mellom Oslo lufthavn og Addis Ababa Bole International Airport.
annonse


- Vi er også veldig fornøyde med at investeringene som er gjort med å utvikle nye Oslo lufthavn nå gir oss synlige resultater, sier lufthavndirektør i Avinor Oslo lufthavn, Øyvind Hasaas.

Forbinder Norge og Afrika
Han forteller at dialogen mellom Avinor og Ethiopian har vært god og dette har væt en rute begge parter har ønsket å få på plass.

- Nå har Norge fått en rute til den flyplassen i Afrika med best videreforbindelser til andre afrikanske byer og land. Det gir store muligheter både for norske turister og for norsk næringsliv og flyfrakt, sier Hasaas og utdyper:

- Nordmenn reiser mest i verden per innbygger og det betyr selvfølgelig mye for Ethiopian. For nordmenn som vil oppleve det afrikanske kontinentet betyr etableringen av denne ruten at man kommer seg til et sentralt punkt i Afrika raskere og bedre enn noen gang.

Den norske ambassaden i Addis Ababa har bidratt i prosessen og de mener etableringen av denne ruten vil styrke det allerede gode forholdet mellom Etiopia og Norge.

- Denne ruten er svært velkommen og vil bidra til å styrke det langvarige og gode forholdet som er mellom Etiopia og Norge. Jeg er helt sikker på at denne ruten vil skape nye muligheter, sier den norske ambassadøren i Etiopia, Andreas Gaarder.

Via Stockholm
Den nye ruten får avgangstid kl. 19:45 fra Oslo, og ankomsten i Addis Ababa vil være kl. 06.20 neste morgen etter en mellomlanding i Stockholm Arlanda. Flyet går fra Oslo på mandager, onsdager, fredager og søndager, mens Ethiopian sender flyet avsted mot Skandinavia kl. 23:50 på tirsdager, torsdager, lørdager og søndager, med ankomst i Oslo neste morgen kl. 08:45. Fra den 29. mai økes det med en avgang på lørdag fra Skandinavia, og på fredag fra Addis Ababa mot Stockholm og Oslo.

Den nye ruten blir operert med en Dreamliner med plass til 270 passasjerer. Flyet er innredet i en to-klasses konfigursasjon med 24 seter i Cloud Nine, som i følge Ethiopian Airlines er en hybrid mellom First Class og Business Class. På vanlig økonomiklasse er det plass til 246 passasjerer.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart