-->

18. desember 2016

Er du forberedt før juleflighten?


Skru av autopiloten og følg med! (Oslo lufthavn)
Denne uken startet juletrafikken for alvor på Oslo lufthavn, med høye trafikktall i dagene som ligger foran oss.
Kombinert med at det er jul og at nye Oslo lufthavn har åpnet dørene for prøvedrift, betyr det at reisende bør skru av autopiloten og følge ekstra godt med på skiltingen.
- Juleferie betyr mange mennesker med mye bagasje. Det spesielle i år er at mange skal reise fra nye Oslo lufthavn som har åpnet med
annonsenesten dobbelt så store arealer. Det betyr at man må følge litt ekstra med og følge skiltingen, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen.

Få bedre reisepuls
Med enkle grep kan de reisende få en bedre start på ferien og unngå stress og for å miste flyet sitt.

- I det store og hele handler det om å anse reisen sin som startet i det man forlater døren hjemme. Ta høyde for nok tid fra man går ut døren hjemme til man sitter i flyet, påse at bagasjen er pakket riktig og at alle reisedokumenter er med på turen.

Forbered deg godt før sikkerhetskontrollen
- Vi anbefaler også at man gjør gode forberedelser før man skal passere sikkerhetskontrollen. Ta av belter, ta ut nettbrett og PCer fra reisevesken. Slike små grep kan bidra til at prosessen gjennom sikkerhetskontrollen går mer smidig, både for deg selv og for de som venter i kø bak deg.

For reisende med barn har Oslo lufthavn en egen barnesluse i sikkerhetskontrollen. Se etter "Felix og Fiona"-flyet sentralt i sikkerhetskontrollen, og følg sporene på bakken. Barneslusen kan brukes av alle som reiser med barn under 12 år.

Her er de største reisedagene på Gardermoen:

Trafikktall julen 2016
dagdatoant. reisende
mandag19. desember63.500
tirsdag20. desember62.500
onsdag21. desember74.500
torsdag22. desember80.000
fredag23. desember70.000
lørdag24. desember14.000
søndag25. desember11.500
Kilde: Oslo lufthavn (tallen er rundet opp/ned til nærmeste 500)

Utnytt lavtrafikkperiodene
Det er svingninger på når det er mest og minst folk i terminalen på hovedflyplassen. Har du enda ikke bestilt billett kan det være lurt å styre unna de store trafikktoppene.

- Vi ser en nedgang i trafikken midt på dagen og utpå kvelden. Etter klokken 22 og fram mot midnatt minsker også trafikken mye, sier Andersen.

facebookwww.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart