-->

19. desember 2016

Julestress gjør at mange ønsker å feire julen utenlands


Nesten 5 av 10 nordmenn kan tenke seg å reise utenlands for å feire jul
Nesten 5 av 10 nordmenn kan tenke seg å reise utenlands for å feire jul, og den viktigste grunnen til dette er julestress (19 prosent) Bare 2 prosent oppgir at de ville reise for å slippe familien. Det viser den fersk SIFO-undersøkelsen fra Ticket Feriereiser.

Stadig flere følger sine ønsker og bestillingene av julereiser har økt med 40 prosent de siste 10 årene.
annonse

For mange innebærer julehelgen mer enn julestemning med glitrende tre, god mat og tid med familien. Julen oppleves som stressende og man skal rekke å vaske, handle julegaver og lage mat i stor mengder, og dessuten skal man rekke å reise rundt på ulike familiearrangementer.

- Stadig flere rømmer fra julestresset og velger sol og bad og kvalitetstid med familien fremfor julemat, juletre og ”Tre nøtter til Askepott”. Aller mest populært er det å reise til Kanariøyene og Thailand, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef for Ticket Feriereiser.

Julestresset er den klart største grunnen til at nordmenn kan tenkes seg å reisen utenlands for å feire jul Det oppgir 19 prosent av de spurte i Tickets SIFO-undersøkelse med 1001 respondenter i alderen 18 -79 år og et riksrepresentativt utvalg.

I årets undersøkelse sier bare 2 prosent at de kan tenke seg å reise utenlands for å slippe familien.

- De fleste vil feire med sine nære og kjære. Stadig flere reiser derfor å generasjonsreiser der alt fra svigermor og momor til søsken og fettere/kusiner får bli med på julereisen, sier Ellen Wolff Andresen.

Ute i siste liten? Bestill fly og hotell samtidig - da blir det både billigere og tryggere

At stadig flere følger sitt ønske om å rømme fra julestresset gjør at bestillingene av jul – og nyttårsreiser i år øker med 37 prosent i følge Tickets bookingstatistikker. Aller mest populært er Kanariøyene og Thailand, men også storbyreiser og langreiser til for eksempel Australia øker mye. I løpet av en tiårsperiode frem til 2015 har antallet reiser, der man er borte over jul økt med 40 prosent, i henhold til Ticket bookingstatistikk.

- Det har blitt mer akseptert å reise utenlands over jul i dag enn tidligere samtidig som skolene har blitt strengere med å gi fri utover skoleferien. Derfor velger stadig flere å reise bort i juleferien for å få en roligere og varmere julehøytid, sier Ellen Wolff Andresen.

I henhold til Tickets SIFO-undersøkelse sier 50 prosent at de ikke kan tenke seg å ferie jul utenlands. For fire år siden vvar tilsvarende tall 59 prosent i Tickets undersøkelse:

Kan du tenke deg å feire jul utenlands, og i tilfelle hvorfor?
  • Ja, for å slippe julestresset, 19 prosent
  • Ja, reisen er en gave til hele familien, 5 prosent
  • Ja, jeg passer på å reise i julen for å slippe å ta ut så mange feriedager, 4 prosent
  • Ja, jeg vil slippe å kjøpe julegaver, 5 prosent
  • Ja, jeg vil slippe å treffe familien, 2 prosent
  • Ja, det er den eneste tiden på året jeg kan ta ferie over en lengre periode, 3 prosent
  • Nei, jeg kan ikke tenke meg å feire julen utenlands, 50 prosent
  • Annet, 10 prosent
  • Vet ikke, 11 prosent


facebookwww.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart