-->

9. desember 2016

WF2412 – siste fly hjem til jul


Også nisser flyr Widerøe i jula (Widerøe)
Det er ikke bare julenissen som kommer flyvende på julaften. Kaptein Thorseth og hans besetning skal i år fly de siste passasjerene hjem til jul – akkurat i tide til juleribba. En julaften utenom det vanlige venter kaptein Kjell Thorseth, styrmann Marius Teie og kabinansatt Frode Sand.

For mens julefreden senker seg over landet, skal disse karene fly Widerøes tradisjonsrike julefly. Det såkalte juleflyet er Widerøes ikoniske flight nummer WF2412 som sørger for at piloter og kabinansatte skal komme seg hjem til jul.
annonse
Winter Sale Image Banner 560 x 560


– Jeg synes det er flott å få bidra til at folk kommer seg hjem til jul, men det er jo bedriften som skal ha æren for dette. Jeg har ikke hørt om noen andre selskaper som gjør dette for sine ansatte, sier Thorseth. Han har ikke flydd juleflyet før, men antar stemningen er god, og later ikke til å være spesielt plaget av å måtte tilbringe juledagen i lufta.

– Jeg synes bestandig det har vært hyggelig å jobbe i høytidene. Da er stemningen bestandig god, og så langt har jeg alltid kommet meg hjem til jul. Det gjør jeg også i år, så dette ser jeg ikke på som noen belastning, utdyper kapteinen.

Spesiell stemning på flyet
I over 20 år har juleflyet blitt satt opp for at pendlende besetning som jobber i nord skal få komme seg hjem til familiene sine – i tide til juleribba.

I 2011 åpnet juleflyet også opp dørene for vanlige reisende, og slik får de som av ulike grunner er litt for sent ute en siste mulighet til å rekke julekvelden sammen med sine kjære.
Kaptein Trond Flaskerud styrte juleflyet for et par år siden, og kan fortelle om en helt spesiell stemning om bord.

– Det var godt humør både framme i cockpiten og blant passasjerene. Det var mange fornøyde og blide kollegaer som syntes det var godt å bli tatt med hjemover, forteller han.

Selve flyturen ble det også en ekstra svung over.

– Det var rolig og klar luft, og vi fløy gjennom et fint blåaktig lys, forteller Flaskerud. – Da vi nærmet oss Værnes, kom det fram at en av passasjerene ikke hadde vært i Trondheim før. Så da tok vi en liten svingom over Trondheim sentrum, ler Flaskerud.

Har du fortsatt ikke landet romjula? Fortvil ikke. Etter at de helligste juledagene har passert, går det flere Widerøe-fly både nordover og sørover. Søk etter billetter her

Juleruten - fra Tromsø til Oslo
Flight WF2412 er eneste sjanse folk og besetning har til å komme seg fra Tromsø til Oslo på julaften.

Flyet stopper også innom Bodø og Trondheim på veien, og er eneste mulighet til å komme seg fra Tromsø til disse byene på juleaften.

Tradisjonen tro er det et Dash 8-100-fly med 39 seter som i litt over tre timer skal spre vingene over landet – forhåpentligvis i klart vintervær også i år.

Juleflyet tar først av fra Tromsø 11.00, og lander i Bodø 12.00 Så vender det snuta mot Trondheim 12.15, hvor det lander 13.30. 13.50 er det klart for siste etappe: 14.50 er flyet på bakken i Oslo.

Julematen venter
Selv hopper kaptein Thorseth av på Værnes. Der venter en to og en halv times kjøretur hjem til Namsos.

– Heldigvis er det en annen pilot som kan ta siste etappe for meg, så jeg også kommer meg hjem til jul. I Namsos venter familien på ham med dekket bord. Ribba kommer til å smake ekstra godt i år, tror Thorseth.

– Som alle julehistorier, ender også denne godt, humrer han.

Artikkelen er hentet fra Widerøes reiseblogg

facebookwww.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart