-->

6. desember 2016

Nå må alle EU-borgere kontrolleres inn og ut av Europa


Nå skal alle EU-borgere kontrolleres på vei inn og ut av Europa (politi.no)
EU-borgere skal gjennom obligatorisk og systematisk kontroll ved unionens yttergrense. Kontrollen innebærer at de reisende sjekkes mot relevante databaser.

EU-parlamentet og ministerrådet ble mandag enige om skjerpingen, som skal innføres i grenseregelverket for Schengen-området.- I kjølvannet av terrorangrepene i Paris i november 2015, foreslo vi å innføre systematisk kontroll av all borgere ved alle ytre grenser,
annonseslik at vi vet nøyaktig hvem som krysser grensene våre, sier EUs kommissær for innenrikssaker, Dimitris Avramopoulos til dagbladet.no.

Han er glad for at de to institusjonene er enige om å innføre endringene, og EU-kommisjonen forventer at dette nå vil skje raskt.

Reisende fra tredjeland er allerede gjenstand for systematisk dokument- og sikkerhetskontroll ved innreise til Schengenområdet. Det nye er altså at også EU-borgere skal sjekkes mot relevante databaser i blant annet Schengensamarbeidet og hos Interpol.

- I tillegg til etableringen av en europeisk grense- og kystvakt i oktober, er dette et viktig steg i arbeidet for å bevare bevegelsesfriheten innenfor Schengen og sørge for borgernes sikkerhet.

facebookwww.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart