-->

28. april 2017

Åpner rute til Seattle


Seattle skyline med utsiktstårnet Space Needle
Under den offisielle åpningen av nye Oslo lufthavn torsdag, kunne administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, avsløre at de åpner en ny direkterute fra Oslo til Seattle i USA, tett opp mot grensen til Canada.

Så mye mer fikk vi ikke vite, annet enn at ruten trolig starter neste vinter eller sommeren 2018.
Skal du til Seattle fra Norden, må du i dag fly med Icelandair, noe som betyr mellomlanding i Reykjavik. I september i år åpner Norwegian nye ruter til Seattle og Denver
annonse
America 336x280


fra London Gatwick flyplass. Flyselskapet skal fly fra London henholdsvis 4 og 2 ganger per uke. Er vi heldige i Oslo får vi kanskje to ukentlige avganger?

Seattles skyline domineres av utsiktstårnet Space Needle, og byen er kjent som Emerald City pga. de frodige skogene. En reise til Seattle er flott året rundt.

En reise til Seattle er ikke komplett uten et besøk i utsiktstårnet Space Needle. Space Needle ble bygget for verdensutstillingen i 1962 og er 186 meter høy. Bygget har også sin egen roterende restaurant – SkyCity. Det er vel ikke nødvendig å si at Space Needle kan by på en utrolig utsikt over hele byen året rundt.

Finn de beste USA-tilbudene fra Gardermoen

Seattle får et stadig bedre rykte som et familievennlig reisemål, og byen kan vise til en rekke spennende museer og aktiviteter. Akvariet i Seattle er vel verdt et besøk, og dyreelskere bør ta turen innom Woodland Park Zoo i Phinney Ridgeområdet i byen, som huser mer enn 1000 dyr, 35 av dem fra truede dyrearter.

Seattle knyttes også til forskning og teknologi, begge deler kan utforskes nærmere i Pacific Science Centre, som inneholder en av verdens største laserarenaer, og på Burke Museum of Natural History og Culture (Burke kultur- og naturhistorisk museum), som har rundt 14 millioner artefakter, fra dinosaurfossiler til totempåler.

Kunst- og musikkelskere kan også glede seg til et besøk i Seattle. Byen er naturligvis kjent for å være hjemstedet til nittitallets grungemusikk, men Seattle har også spilt en viktig rolle for andre musikksjangere gjennom tidene, for eksempel jazz og bluegrass – og du finner det hele på Experience Project Music Museum ved siden av Space Needle.

Som andre storbyer er Seattle også et fantastisk sted for shopping, men hvis du ønsker en ekte Seattleopplevelse, bør du dra til Elliot Bay og ta en titt på Pike Place markedet. Pike Place er et av de eldste bondemarkedene i USA, og her finner du også landets første Starbucks, som er restaurert i originalstil.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart