-->

19. november 2017

Vinsalg på Gardermoen, prisavslag 100.000,-


Nå kan du gjøre et røverkjøp på Gardermoen (Illustrasjonsfoto)
Tom for julegaveideer til den som har alt?

Hva med en flaske rødvin som nå er på billigsalg i taxfreebutikken på Gardermoen?

Den er satt ned med 100.000 kroner, og koster nå kun 165.000 - et skikkelig røverkjøp!Salget skyldes ikke oppkjøring til kommende Black Friday, men
annonsedet faktum at flasken er vanvittig dyr, og selv i det kapitalsterke norske markedet er ikke etterspørselen påtrengende.

Hvilken vin er det egentlig snakk om? Ingen ringere enn Chateau Mouton Rothschild 1945 årgangen, et av verdens 10 dyreste produkter, skal vi tro Aftenposten som først omtaler supersalget.

Rødvinen er utstyrt med et eget sertifikat og på etiketten finner du en V for Victoire - det franske ordet for seier. Vinene ble produsert i fransk seiersrus etter krigen.

Om vinen
Nå på salg - Chateau Mouton Rothschild 1945 (Illustrasjonsfoto)
Avisen omtaler vinen slik:
1945 var også debutåret for de klassiske kunstneretikettene laget av kjente kunstnere gjennom tidene.

Årgangen preget av utfordringer med tørke i Bordeaux, allikevel er denne blant historiens beste viner.

Vinen er blitt stående som et symbol på menneskets triumf over motgang, både med tanke på annen verdenskrig og den vanskelige årgangen.Vinen har oppnådd 100 poeng hos den anerkjente USA-vinkritikeren Robert Parker som hevder at han gir 100 poeng bare fordi skalaen ikke går lenger.
Ifølge Robert Parker er vinen holdbar til 2047, så da kan du trygt ha den liggende hjemme litt til, mens du tenker over menyen som matcher vinen.

Nå håper Travel Retail Norway at et prissavslag på 100.000,- pr. flaske skal få sving på salget av de to flaskene de har "på lager".

Hva med momsen?
Aftenposten har vært i kontakt med Tolldirektoratet som opplyser at siden flaskene befinner seg i taxfreebutikken på avreise, må kjøper ta med seg flasken(e) ut av Norge i mer enn 24 timer.

Når man kommer tilbake rammes kjøpet av verdigrensen som sier at man ikke kan ha med varer for mer enn seks tusen kroner til privat forbruk.

Vinflasken vil dermed ikke inngå i den toll- og avgiftsfrie kvoten og må fortolles. Ved fortolling av alkohol inntil 27 liter over kvoten kan forenklet fortolling benyttes. Derfor blir det en avgift på 45 kroner å betale, som er avgiften som betales for import av en liter flaske vin (0,75 liter) – helt uavhengig av verdien på selve flasken.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart