-->

15. januar 2018

Ryanairs nye bagasjeregler


Ryanair har strammet inn bagasjereglene (Ryanair)
I september i fjor kunne vi fortelle at Ryanair ville stramme inn på bagasjereglene for kabinkofferter.

Du kan fra i dag ikke ta med deg håndbagasjen inn i kabinen, med mindre du betaler for det.Selskapet velger nå kun å tilby den muligheten til de passasjerene som har betalt for prioritert ombordstigning.
annonse

Grunnen til at Ryanair strammer inn regelverket, er den enorme mengden håndbagasje folk ønsket å ta med ombord, som ga plassmangel. Selskapet ønsker nå at flere sjekker inn sin bagasje og sender den i flyets lasterom.

Samtidig har flyselskapet økt tillatt vekt på innsjekket bagasje fra 15 til 20 kilo og kuttet bagasjeavgiften fra 385 kroner til 275 kroner.
Nå håper Ryanair at innskjerpingen på håndbagasje vil gi passasjerene en bedre reiseopplevelse og færre forsinkelser.


Kenny Jacobs i Ryanair viser fram den nye målekassen for tillatt håndbagasje
ombord i selskapets fly (Ryanair)
– Vi håper dette vil øke hastigheten på ombordstigning av fly og eliminere flyforsinkelser, sier Kenny Jacobs i Ryanair i en pressemelding.

Med de nye reglene må du nå kjøpe såkalt prioritert ombordstigning til rundt 60 kroner for å få med deg den største bagasjen inn i flyet. Hvis du ikke gjør dette, må du levere fra deg den største ved innsjekking – uten ekstra kostnad.

For Plus, Flexi Plus og Family Plus kunder er 2 stykk håndbagasje inkludert.

På flyplassene vil det innføres to køsystemer, en kø for passasjerer med prioritert ombordstigning, som kan ha med to stykk håndbagasje, og en kø for dem med bare ett stykk håndbagasje.


Fra 15. januar 2018 ser Ryanairs nye regelverk slik ut:
  • Vekten på innsjekket bagasje økes fra 15 til 20 kilo.
  • Prisen på innsjekket bagasje reduseres fra 385 kroner til 275 kroner for 20 kilo.
  • Alle passasjerer med to stykk håndbagasje, som ikke har kjøpt prioritert ombordstigning, må levere fra seg trillekofferten eller den største bagen ved innsjekking. Bagasjen sjekkes inn kostnadsfritt.
  • Prioritert ombordstigning, som gir mulighet til å ta med to stykk håndbagasje inn i kabinen, kommer til å koste rundt 60 kroner under bestilling og ca 70 kroner hvis du bestiller inntil en time før avreise.
  • Ved høytider som jul og påske, og i diverse høysesonger innføres det et ekstra gebyr på ca. 120 kroner for innsjekket bagasje.
  • Ekstrautstyr til baby og medisinutstyr kan fortsatt tas med inn i kabinen.

Denne artikkelen sto på trykk første gang 7. september 2017, da Ryanair opprinnelige plan var å innføre de nye reglene fra november i fjor. Nå er artikkelen oppdatert med ny informasjon og bilder fra flyselskapet.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart