-->

18. mars 2018

Nå vil vi til Tyrkia igjen


Tyrkia er hot igjen (Tui Norge)
Etter mange år med lunken interesse for Tyrkia ser trenden nå ut til å snu. Med en samlet vekst på mer enn 360 % så er det ingen andre sommerdestinasjoner som kan skilte med lignende interesse.

Tall fra TUI viser at trenden gjelder samtlige avreiseflyplasser i Norge. Salget er aller hetest i Stavanger akkurat nå.

Etter flere år med uroligheter i Tyrkia, og manglende etterspørsel etter feriereiser fra nordmenn, ser trenden nå ut til å ha snudd.Både charterselskapene og flyselskapene merker en markant oppgang i etterspørselen etter turer til Tyrkia. Det får tilbyderne til å kaste seg rundt og sette opp flere avganger østover.

Tyrkia, med sine flotte strender, varierte natur, gode mat og lave priser er et populært ferieland om sommeren.

Det statlige Turkish Airlines flyr sin helårsrute, to ganger om dagen, fra Oslo lufthavn til hovedstaden Istanbul og Atatürk lufthavn. Der i fra kan du velge over 300 destinasjoner, fler og femti bare i Tyrkia.

Flyselskapet Pegasus flyr helårlig med 5 ukentlige avganger fra Gardermoen til Istanbuls flyplass Sabiha Göcken. Selskapet skal også være interressert i å ta opp konkurransen med Norwegian om å fly fra Oslo til Antalya.

Nordmenns favoritt i Tyrkia er Antalya og områdene rundt. Norwegian flyr dit fem ganger i uken, sammen med en lang rekke charterselskap. I sommer vil det lette inntil fem fly i løpet av dagen, fordelt på rute- og chartertrafikk.

Fra midten av juni er SunExpress tilbake med sin sommerrute fra Oslo til Izmir, denne blir operert fram til midten av september.

Alanya/ Gazipasa er SAS' Tyrkiadestinasjon med to ukentlige avganger. Tui Norge skal ha inngått et samarbeid med SAS som starter opp medio april.

Sistnevnte kan forøvrig opplyse at de har økt sommerkapasiteten til Tyrkia med 25% fordi trenden satte fart allerede i 2017. Veksten fortsetter og er merkbar fra alle landets største avreiseflyplasser.

Hetest er salget fra Stavanger med en vekst på 831 % sammenlignet med fjoråret, og 5 av 10 reiser er allerede solgt fra både Stavanger og Trondheim. TUI sine tall fra Oslo viser en økt vekst i bestillinger til Tyrkia på hele 394%.

Fra Sandefjord lufthavn Torp er Tyrkiatilbudet charterreise med Tui kommende høstferie.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart