-->

24. mars 2018

Ny togrekord til Torp


Over 1,1 million reisende har tatt toget til Torp (Wikipedia)
Andelen som reiser kollektivt og miljøvennlig med tog til Torp flyplass øker dramatisk, og satt ny rekord i 2017.

Over en million har benyttet tilbudet siden oppstarten for 10 år siden.- Toget til Torp er en suksess, det er en glede å se. Flere velger toget til tross for
annonse
Kjøp drikke på nett – toll och momsfritt idag. Bestill i dag!


at mange fortsatt ikke er klar over at bussreisen på fire minutter fra terminalen til Torp stasjon er inkludert i togbilletten.

At flere reiser kollektivt sparer miljøet, og det er viktig for oss som har ambisjon om å være blant de mest miljøvennlige lufthavnene i Norge, sier Gisle Skansen, administrerende direktør på Sandefjord lufthavn Torp.

10 år siden oppstart
Det er 10 år siden NSB, Bane Nor, Vestfold Fylkeskommune, Statens Vegvesen og Sandefjord lufthavn Torp sammen fikk etablert et togstopp på østsiden av rullebanen på Torp, med korresponderende buss frem til selve flyplassterminalen. Bussturen er inkludert i togbilletten og selve kjøreturen tar kun fire minutter.

Fly billig og enkelt fra Torp - priser fra 130,- én vei !

Det første året benyttet 75 804 reisende seg av det nye togtilbudet. Året etter steg antallet til 117 931, mens det i 2017 ble satt ny passasjerrekord med hele 168 720 reisende til flyplassen med tog.

Over 1,1 million reisende
På 10 år har antall reisende med tog til Torp mer en doblet seg. Fra 2016 til 2017 kan NSB vise til vekst på hele 40 % i antall reisende til Torp med tog. 2017 ble all time high med hele 168 720 passasjerer. Ingen andre togstopp i hele Norge kan vise til samme vekst og utvikling i 2017. Antall reisende har således mer enn doblet seg siden oppstarten i 2008, og totalt sett har nå over 1,1 million reisende benyttet toget.

Håper på ny traseé i tilknytning til terminalen
- Nå håper flyplassen at det skal legges enda bedre til rette når politikerne skal ta stilling til trasévalg gjennom Sandefjord kommune. Det beste alternativet for Torp vil være at traseen legges på vestsiden av rullebanen, altså der terminalen ligger i dag, da kan man etablere togstoppet slik at man kan gå fra toget og rett inn i terminalen, sier Gisle Skansen.

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart