-->

28. mars 2018

Tester prioritert ombordstigning - mot betaling


Tester prioritert ombordstigning mot betaling (Norwegian)
For 5 euro, eller rundt en norsk 50-lapp kan du få komme først ombord i Norwegian sine fly.

Selskapet tester nå ut tjenesten Priority Boarding ved fire flyplasser i Norge, blir tilbudet vellykket kommer tjenesten permanent.

Denne prisen kommer på toppen av flere andre valgfrie ekstrakostnader, blant annet en differensiert seteprising som Norwegian
annonse

begynte med på utvalgte ruter for et par måneder siden.

Avgiften innebærer at man kan betale 200 kroner for å sikre seg sete på første rad, eller 150 for å få sitte ved nødutgangen. Ønsker man å sikre seg et sete på radene 2–5 koster det 125 kroner om man kjøper den billigste billetten, skriver E24.no.

Danske Check-in.dk skriver at den nye betalingsordningen med prioritert ombordstigning kommer som en følge av Norwegian har behov for å forbedre inntjeningen, etter at de for kort tid siden varslet et underskudd på 2,6 milliarder.

Mye kan tyde på at den harde konkurransen om flypassasjerene vil tvinge selskapene til å holde prisnivået på flybillettene nede. Da er alle slike typer tilleggstjenester, også kalt "ancillary revenues", et must for å tjene penger.

Det er kjent at hos lavprisselskapet Wizzair, som blant annet flyr fra Torp, er 45% av inntektene fra tilleggstjenester som setevalg, innsjekk, prioritert ombordstigning, bagasjegebyrer, transfer osv.

I framtiden vil vi trolig se enda mer av dette, også hos Norwegian. Antall passasjerer som reiser på deres globale nettverk er nå blitt så høyt, at man vil strupe godene, og gjøre dem om til frivillige tilleggstjenester du må betale for.

De flyplassene som nå er med i testen med prioritert ombordstigning er Kristiansand, Haugesund, Ålesund og Molde.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart