-->

10. april 2018

Tidlig påske ga nedgang i flytrafikken


Nedgang i flytrafikken i mars (Avinor) 
Avinors tall viser en liten nedgang i flytrafikken i Norge i mars måned på grunn av tidlig påske, men Oslo lufthavn og utenlandstrafikken øker.

Totalt reiste 4 308 026 passasjerer til og fra Avinors lufthavner i mars måned. Det er ned 1,5 prosent, da 4 373 075 reiste i mars i fjor.

Innlandstrafikken synker med 6,2 prosent, mens utlandstrafikken har vokst med 6,7 prosent.
annonse


På Oslo lufthavn steg flytrafikken med to prosent. Her gikk innlandstrafikken ned med 3,7 prosent, og utlandstrafikken steg med hele syv prosent.

- Flere og mer attraktive utlandsruter gir oss vekst på Oslo lufthavn, noe som også er til fordel for næringslivet i Norge, som turistnæringen, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

- Påsken kom også to uker tidligere i år enn i fjor, og det påvirker flytrafikken noe. I påsken stopper forretningstrafikken innenlands opp.

Også på Bergen lufthavn steg utlandstrafikken med syv prosent, samtidig som trafikken totalt gikk ned med 1,2 prosent. Tromsø og Ålesund opplevde meget sterk vekst i utlandstrafikken, med henholdsvis 41 og 21 prosents økning.

- Flere utlandsruter som tiltrekker seg turister til Norge spiller inn her. Spesielt i Tromsø er det en veldig vekst i antallet turister som reiser for å oppleve nordlyset og vinteren i nord, og det ser vi helt klart på tallene, sier Spruit.

Spania på topp
Det mest populære reiselandet i mars var Spania med nesten 260 000 passasjerer, en økning på 30 000 fra mars i fjor. Reiser til Tyrkia er på full fart tilbake etter mange år med nedgang, og det er stor økning til De Forente Arabiske Emirater og Qatar.

- Mye av økningen til Dubai og Doha skyldes økt transfertrafikk til Asia, og Emiratene har også blitt et populært reisemål for nordmenn i påsken, sier Spruit.
Også Italia, Ungarn og Portugal har god prosentvis økning i mars.

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart