-->

1. oktober 2018

Flere kan forhåndsbestille mat hos SAS


Nå kan flere forhånsbestille mat hos SAS (SAS)
Konseptet med forhåndsbestilling av mat hos SAS utvides i dag til å omfatte flere kortdistanseruter.

Fra 1. oktober 2018 kan reisende forhåndsbestille salater og menyer på SAS-ruter i Skandinavia og Europa med en flytid på kun 80 minutter.


Fram til i dag har forhåndsbestilling kun vært mulig på kortdistanseflyvninger med en flytid på minimum 120 minutter.
annonse


Med utvidelsen av konseptet, vil SAS årlig tilby forhåndsbestilling av mat på ca 80.000 av deres avganger, det er en dobling fra dagens tilbud.

De som ønsker å forhåndsbestille, gjør dette fra SAS sine nettsider enten når du bestiller en flybillett, eller senere via "mine sider" hos selskapet.
Her kan du velge blant 11 menyer, blant annet salater fra "New Nordic by SAS" som ble lansert i mai 2017. Her er det lokalproduserte og sesongbaserte råvarer som gjelder.

SAS sitt nye tilbud vil nå også innbefatte flyreiser fra Oslo til hele Nord-Norge, i og med at kravet om reisetid er senket til en time og 20 minutter som et minimum. Det betyr også at flere europeiske byer er med, som London, Berlin og Praha.

På de europeiske rutene med en flytid på 3 timer eller mer, fortsetter SAS å fylle flyene med salater og menyer, blant annet dagens salater fra New Nordic by SAS-konseptet.
Men salater og andre menyer vil ikke automatisk bli tilbudt på ruter i Europa og Skandinavia med en flytid på under 3 timer.
annonse

Reisende på SAS Go kan fortsatt kjøpe frokost, sandwicher, pizza og snacks uten å måtte forhåndsbestille maten, og SAS tilbyr fortsatt mange spise- og snackmuligheter fra cafémenyen, som oppdateres fortløpende. Siste oppdatering av den var i går.

Redusert matsvinn
SAS håper med dette tiltaket å få ned svinnprosenten på mat ombord. ved å tilby forhåndsbestilt mat, tar selskapet kun med seg det de vet de reisende ønsker, samt litt ekstra for salg om bord, men man trenger ikke lenger tenke "nok mat til alle".

Riktig mengde mat, og ønsket mat, reduserer ikke bare matsvinnet, men også vekten på flyet, som igjen har en positiv effekt på forbruket av drivstoff.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart