-->

29. oktober 2018

Staten vil ha tilbake 5 millioner av Widerøe


Mener Widerøe må tilbakebetale 5 millioner
Staten krever nå at flyselskapet Widerøe betaler tilbake 4,7 millioner kroner etter at flyselskapet innstilte flere avganger enn tillatt på kortbanenettet mellom april 2017 og mars i år.

- Ja, vi har levert dårligere enn kravene innrømmer Widerøe.

Staten krever nå flyselskapet Widerøe for 4,7 millioner kroner. Det er i forbindelse med
annonsekansellerte avganger i 2017 og 2018, at flyselskapet nå må betale tilbake støtte.

De kansellerte avgangene skjedde i perioden april 2017 til mars 2018.

I følge avisa Nordlys er dette syvende året på rad at Widerøe må tilbakebetale støtte, da selskapet ikke har klart å opprettholde 98,5 prosent av kontraktsflyvningene med Staten.

Avisen skriver at det i løpet av de siste ti årene er blitt hentet tilbake nær 74 millioner kroner fra Widerøe for brudd på regularitetskravet i kortbanenettkontrakten, ifølge tall fra Samferdselsdepartementet.

– Har levert dårligere enn kravene
– Vi skal selvfølgelig ikke ha betalt for mer enn det vi faktisk flyr, og i denne perioden har vi levert en dårligere regularitet enn det samferdselsdepartementet krever, sier Solli til NRK.

- Vi har ikke levert det vi har lovet, og det skal vi gjøre noe med. Vi har blant annet skaffet oss to ekstra fly, som er inne til modifisering slik at de kan fly på kortbanenettet, med de utfordringene det innebærer.

Årets høst har vært utfordrende for flyselskapet. I slutten av september sendte Widerøe ut en pressemelding om at 12 fly stod på bakken, noe som påvirket regulariteten i hele Norge.

I september hadde de 206 innstilte avganger i Troms og Finnmark alene.

– Det er en ekstra utfordring å fly i Norge, særlig kortbanenettet, med tøffe værutfordringer og en helt annen topografi enn ved de største flyplassene, sier Solli til NRK.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart