-->

30. desember 2018

Halvparten av oss tar sommerferien i utlandet


Halvparten av oss tar sommerferien i utlandet (Shutterstock)
Til tross for rekordvarme her hjemme sommeren 2018, tar ikke nordmenn noen sjanser med neste års sommerferie.

I en fersk reiseundersøkelse svarer over 50 prosent at de skal på ferie til utlandet sommeren 2019.







Til sammenligning svarer 16 prosent at de skal tilbringe sommerferien “kun i Norge”.
annonse



Den ferske reiseundersøkelsen er gjennomført av Norstat for FINN reise.

- Selv om vi opplevde knallsommer i store deler av landet sommeren i år, var det faktisk bare to prosent færre som dro på charterreise sammenlignet med året før. Mange av disse hadde nok bestilt utenlandsferien sin på forhånd, og det er det nok en del som gjør nå også. Dette med sol- og varmegaranti er veldig viktig for oss når sommerferien kommer, det sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Spania fortsatt på topp

Spania er aldri feil i ferien (Illustrasjonsfoto)
I likhet med sommerferien 2018, er Spania fortsatt nordmenns soleklare favorittdestinasjon for sommerferien 2019.

Nesten 30 prosent av respondentene på reiseundersøkelsen sier at de planlegger å reise til Spania sommeren 2019.
I tillegg svarer 55 prosent at de har tenkt seg på sol- og badeferie i Spania i løpet av neste år.



Ikke overraskende, mener Berge.

- Spania har lenge vært nordmenns desiderte feriefavoritt, etterfulgt av Hellas. Hele 60 prosent av alle nordmenn som bestilte pakkereise via FINN reise for sommerferien 2018, skulle enten til Spania eller til Hellas.

- Spania har et godt rykte, har levert gode ferieopplevelser til mange nordmenn tidligere, og er en garantist for sol og et behagelig klima store deler av året. I tillegg er det en destinasjon som er ganske enkel for de fleste å reise til, uavhengig av hvor de befinner seg i Norge.

Her er sommerrutene for 2019

Sverige og Danmark ned i popularitet

Sverige og Danmark går litt tilbake (visitsweden.no)

De siste årene har Sverige og Danmark også ligget på topplisten over destinasjonene nordmenn vil reise til i sommerferien.

I år kan imidlertid våre naboland ende opp med å se seg slått av sydligere destinasjoner, som Italia, Hellas og Kroatia.







Ifølge reiseundersøkelsen har nemlig 20 prosent av nordmenn tenkt seg til Italia og Hellas til sommeren, 14 prosent til Kroatia og “kun” 13 prosent til Sverige og Danmark. Til sammenligning svarte nesten 20 prosent at de skulle til Sverige eller Danmark i fjor.

- Det er jo interessant å se at flere søker seg til sydendestinasjoner, og dette har nok en klar sammenheng med værgarantien, sier Terje Berge:

- Som nevnt har det også blitt både enklere og rimeligere å fly til mange av sydendestinasjonene, og det gjør nok at flere har muligheten til å reise til sol- og varme, og dermed prioriterer det fremfor ferie i våre naboland.

Bestill sommerferien nå, før drømmen blir alt for dyr

Drømmen om USA
Både i 2017 og i 2018 har USA økt voldsomt i popularitet blant nordmenn. Og skal vi tro funn fra reiseundersøkelsen for 2019, kommer ikke dette til å avta neste år. Hele 11 prosent av nordmenn svarer nemlig at de har planer om å reise til USA sommeren 2019. I fjor svarte 7 prosent det samme.

10 prosent sier også at de planlegger å dra på sol- og badeferie i USA til neste år.

- De siste årene har USA økt veldig i popularitet blant nordmenn, og det vil nok fortsette inn i 2019 også. Det er antagelig mye takket være at det har kommet flere direkteruter og at det er økt konkurranse mellom flyselskapene, som igjen har ført til lavere priser. I dag er det for eksempel fullt mulig å dra til New York for en langhelg med shopping, kultur og opplevelser uten at det blir veldig dyrt, sier Berge.

Og det er ikke bare New York vi drar til. Boston, Florida, Denver (med Colorado-fjellene) og Washington er blant USA-destinasjonene som har opplevd størst vekst i 2018.

Hit planlegger nordmenn å reise sommeren 2019: (Funn fra reiseundersøkelsen)
  1. Spania
  2. Italia
  3. Hellas
  4. Kroatia
  5. Sverige/Danmark



facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart