-->

5. januar 2019

airBaltic - punktligst i Europa


airBaltic er punktligst i Europa (airBaltic)
Det latviske flyselskapet airBaltic, er kåret til Europas punktligste selskap, og det nest punktligste i verden.

Det er det britiske analysebyrået OAG som har kåret latvierne til de beste. Dette byrået analyserte 58 millioner flygninger i fjor, og pekte ut vinnerne basert på hvor presise flyselskapene er ved landing, i forhold til rutetabellen.airBaltic har ligget på listen over de punktligste selskapene, de siste fem årene.
annonseDe ferske analysene viser at airBaltic hadde 89.17% av flyene i rute ved landing, det betyr at 89 av 100 fly var i rute. Disse tallene gjør selskapet til det punktligste i Europa, og det nest beste i hele verden, bare slått av Copa Airlines fra Panama med 89.79% av flyene i rute.

Opplev vakre Riga fra kun 276,- én vei

airBaltic er slett ikke ukjent på Oslo lufthavn, der de i en årrekke har flydd til den latviske hovedstaden Riga. I oktober i fjor utvidet de tilbudet med en direkte rute fra Gardermoen til Vilnius, hovedstaden i nabolandet Litauen.

Flyselskapet har som mål at de innen år 2022 kun har en enhetlig flyflåte bestående av Airbus A220-300 (se bildet). Det betyr at deres Boeing 737-300 og -500 skal være ute i løpet av 2020 og Bombardier Q400 skal være ute i løpet av 2022.

Fra deres store base i Riga kan du fly videre med airBaltic til over 70 destinasjoner.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart